Marcel Ciolacu: guvernarea PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene de la începutul crizei generate de COVID-19

de Stiri Buzau Media

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, miercuri, pe pagina de Facebook, că guvernarea PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene de la începutul crizei generate de .

„Comisia Europeană a propus astăzi un plan ambiţios de relansare economică pentru Uniunea Europeană la care familia social-democrată europeană a contribuit semnificativ. Din păcate, în ultimele luni, guvernarea PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene puse la dispoziţie încă de la începutul crizei generate de . Au fost miliarde de euro pe care România i-a pierdut din cauza incompetenţei, aroganţei şi autosuficienţei miniştrilor liberali”, a scris Ciolacu.

UE a propus, în acest context, un plan pentru toate statele membre, doar că PNL nu este în stare să prezinte nici măcar un pachet minimal de măsuri concrete pentru repornirea economiei naţionale, a mai spus șeful PSD Cluj,  adăugând că singurul program – IMM Invest „a eşuat încă din start”.

„Solicit, în numele Partidului Social Democrat, ca actualul Guvern să vină în faţa Parlamentului cu un plan serios de revenire economică care să prevadă folosirea adecvată a banilor europeni. Dacă PNL ar fi fost preocupat să atragă banii europeni şi nu să dea tunuri prin firmele de casă, poate că astăzi n-am fi avut sute de mii de şomeri, zeci de mii de firme închise, o explozie a preţurilor şi o prăbuşire a nivelului de trai”, a mai spus Ciolacu.

Știri despre: , , ,