Nou partid în România

de Stiri Buzau Media
fotografie ALDE

fotografie ALDE

Ziua de 19.06.2015 marchează nașterea unui nou partid de centru-dreapta, ALDE- Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, ca rezultat al fuziunii PLR-PC, cu sigla pasăre în zbor încadrată de 12 pentragrame galbene, într-o formă de elipsă incompletă.

„Dam azi startul unui proiect politic extrem de important, un proiect politic liberal si european – ALDE. Este un proiect pentru o Romanie liberala si democrata, o Romanie mai buna, in care libertatea fiecarui cetatean este respectata si aparata. ALDE este un proiect in care cred, pentru ca are o baza solida. (…) Pornim azi impreuna la un nou drum si am incredere ca acest drum va fi incununat cu succes. Am credinta ca Alianta liberalilor si democratilor este mai mult decat suma partidelor noastre, este mai mult decat un simplu partid liberal. ALDE trebuie sa devina atat o idee, cat si un reper in Romania de azi”, a declarat, vineri, Tariceanu.

În contextul lansării noului partid, Tăriceanu a făcut referire și la emigranții români, care, consideră el, sunt cetățeni români cu drepturi și obligații , nicidecum simplii emigranți, iar autoritățile noastre trebuie să protejeze drepturile acestora de a munci în Europa.
„Cand vorbesc despre revenirea economiei romanesti, nu pot sa nu ma gandesc si la romanii care si-au creat propria lor afacere. (…) Toti vor un lucru: mai multa libertate de a intreprinde sau de a munci. Am ramas neplacut surprins de afirmatiile presedintelui Romaniei la intalnirea cu premierul Marii Britanii, David Cameron, in care, daca am inteles bine, sper sa nu gresesc, a acceptat punctul de vedere al Marii Britanii care doreste sa introduca restrictii in ce priveste ajutoarele sociale pentru romanii care muncesc in Marea Britanie. (…) Romanii care merg sa munceasca in strainatate, peste tot in Europa, inclusiv in Marea Britanie, au aceleasi obligatii, dar si drepturi. Daca ei sunt contribuabili in Marea Britanie, platesc obligatiile catre stat, atunci trebuie sa aiba aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni europeni. Romanii, in Marea Britanie, nu sunt emigranti, sunt cetateni europeni. Acest drept trebuie aparat, nu trebuie facute cedari din partea autoritatilor romane in aceasta privinta”, a spus Tariceanu.


Comunicat Filiala ALDE Buzău

1 comentariu

Lasă un răspuns