PMP a votat împotriva înființării Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş

de Stiri Buzau Media

  Proiectul UDMR de înfiinţare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş cu predare în limba maghiară a fost votat miercuri de Senat, în calitate de for decizional. S-au înregistrat 71 voturi „pentru”, 20 voturi „împotrivă” şi o abţinere.  Senatorii PNL și PMP au contestat proiectul, afirmând că în acest mod se încalcă Constituția și legile prin înființarea acestui liceu. Liderul senatorilor PMP, Dorin Bădulescu, a declarat că ei au votat împotriva înfiinţării liceului, deoarece a fost încălcată legislaţia României. Demnitarul buzoian a adăugat că votul PMPa fost pe baza legislaţiei actuale,  în ideea de a avea egalitate pentru toţi cetăţenii, nu de a crea avantaje mai mult decât trebuie unei etnii sau alteia.

,,UDMR sprijinit de PSD, ALDE și USR a reușit, după o serie de derapaje juridice, să creeze excepția de la legea în vigoare și să își promoveze înființarea prin act normativ liceul cu predare exclusiv în limba maghiară la Târgu Mureș. Culmea este că această nouă instituție ia locul unui liceu românesc de tradiție: Colegiul Unirea. Ironia sorții….și asta în anul Centanarului. Bravo PSD ALDE! Ați reușit umilința supremă! Pentru poziția luată în cadrul plenului Senatului am fost huiduit de cei din UDMR” a menționat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, senatorul PMP Buzău, Dorin Bădulescu.

Parlamentarii Partidului Mişcarea Populară au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională a României propunerea legislativă privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş votată miercuri de senatori.

Știri despre: , ,