PNL, măcinat de lupte interne pentru putere când ar fi trebuit să profite de degringolada din PSD

de Stiri Buzau Media

Dorin-BADULESCU-si-Cezar-PREDADeputatul Cezar Preda a anunțat că va renunța la funcția de copreședinte al PNL Buzău și că nu va prelua nici președinția unică a organizației județene a partidului, lăsând filiala în grija altui președinte, aducând în favoarea sa argumentul responsabilităților cu care liderii de la Centru l-au însărcinat, ca vicepreședinte responsabil pe Regiunea de Sud-Est și al celei de comunicator la nivel național.

Cel care și-a asumat deja atribuțiile de șef al PNL Buzău, deși nimeni nu a vorbit despre menținerea lui în funcție, este avocatul Dorin Bădulescu, celălalt copreședinte al organizațieo care a înțeles că funcția i-ar reveni după retragerea lui Preda și care acum încearcă, prin declarații de presă, să convingă că lucrurile sunt pe drumul cel bun, odată cu plecarea lui Cezar Preda de la conducerea PNL Buzău.

De câteva zile, reprezentanţii PSD Buzău sunt foarte supăraţi. Această supărare survine după ce joi,11.02.2016, organizaţia judeţeană PNL a discutat şi practic a decis că în Buzău, liberalii să renunţe la conducerea bicefală şi să treacă la fel că alte filiale din ţară către o conducere unică. Este şi normal să fie supăraţi, pentru că această măsură da dovadă maturităţii politice a organizaţiei şi semnalul că la Buzău avem un PNL puternic, cu veritabile veleităţi de câştigător ale viitoarelor alegeri locale.

Decizia luată este cea care a dat semnalul că la Buzău, liberalii, au definitivat fuziunea complet şi că există premisele reale că în viitoarele alegeri intrăm cu o unitate de monolit ceea ce arată în mod direct că un prim pas spre câştigarea localelor din 2016 a fost făcut.

Această măsură a fost primită bine dovedindu-se un argument decisiv pentru mai mulţi aleşi locali, în cele câteva zile de la luarea acestei măsuri, un număr de 6 primari răpiţi prin efectele odioasei ordonanţe “Dragnea” au optat pentru a candida la viitoarele alegeri din partea PNL. Există deasemenea şi mai mulţi viceprimari care şi-au exprimat o opţiune similară. Din motive pur strategice, numele celor care au optat astfel vor fi anunţate la momentul oportun tocmai datorită practicilor obişnuite psd-iste de a utiliza metode de tip comunist împotriva unor persoane. Pentru a ilustra metodele dau un singur exemplu, cazul fostului viceprimar al comunei Lopătari, Gherghe Ion, care, exprimându-se în sensul dorinţei de a candida la viitoarele alegeri, a fost exclus imediat din partid.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean Executiv al PNL Buzău am fost singurul care şi-a asumat responsabilitatea de a continuă proiectul nostru politic din postura de preşedinte unic şi urmează că într-o viitoare şedinţa a Biroului Naţional al PNL măsură de a funcţiona cu un singur preşedinte al filialei să devină efectivă că de altfel şi nominalizarea preşedintelui precizează Bădulescu într-un comunicat transmis presei duminică.

Surse liberale spun însă că Bădulescu are zilele numărate în fruntea liberalilor buzoieni și dau ca sigură numirea altcuiva ca președinte unic al filialei. Senatorul Doina Tudor ar avea cele mai mari șanse să preia cât de curând șefia PNL Buzău, dar, aceleași surse vorbesc însă și despre intenția fostului vicepreședinte al Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, de a reveni în conducerea organizației județene a Partidului Național Liberal, care, împreună cu mai mulți liberali vechi, nu ar fi deloc străin de jocurile de putere care au loc în acest moment în interiorul filialei de la Buzău, care nu are în acest moment un candidat stabilit pentru primăria municipiului reședință de județ și nici listele de candidați pentru Consiliul Local sau pentru Consiliul Județean.

Iar aceste lupte interne pentru preluarea controlului asupra puterii de decizie în organizație se duc într-un moment în care PNL Buzău ar fi trebuit să profite din plin de degringolada din PSD care încă mai așteptă o decizie definitivă favorabilă lui Constantin Boșcodeală

Cert este că, în actuala conjunctură, niciun lider, fie el chiar și agreat de majoritatea liberalilor, nu va putea pune pe picioare organizația astfel încât să câștige lupta electorală cu principalul adversar politic care trebuie să fie PSD.

La Buzău, însă, este de notorietate faptul că Uniunea Social Liberală – USL a funcționat mai bine ca oriunde chiar și după ce alianța la nivel național s-a rupt.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns