Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu despre Legea Pensiilor: ,,Eliminăm inechitățile și nedreptățile”

de Stiri Buzau Media

Deputații au adoptat, miercuri, proiectul legii pensiilor, reexaminată ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, fiind înregistrate 197 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 70 abţineri. Actul normativ a primit, marţi, un raport de adoptare de la Comisiile reunite Juridică şi de Muncă ale Camerei Deputaţilor, după ce a fost pusă în acord cu decizia Curţii. Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz, legea urmând să fie trimisă preşedintelui României pentru promulgare. Potrivit acestei legi, de la 1 septembrie 2019 punctul de pensie va crește la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei și la 1.875 de lei în 2021, a precizat președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

,,Am dat vot final pe noua Lege a pensiilor! Era nevoie să punem ordine în sistemul de pensii, să eliminăm inechitățile și nedreptățile și, poate cel mai important, să aducem majorări consistente ale veniturilor pensionarilor. Astfel, de la 1 septembrie 2019 punctul de pensie va crește la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei și la 1.875 de lei în 2021.  După ani de zile de muncă, acești oameni au dreptul la o viață decentă chiar dacă încă mai sunt unii care spun că pentru pensionari nu trebuie să fie niciodată bani. Le mulțumesc colegilor mei pentru mobilizarea exemplară din Camera Deputaților, dar și asociațiilor de pensionari, sindicatelor, organizațiilor profesionale și patronale pentru contribuția adusă acestui proiect de lege”, a scris pe contul său de Facebook, demnitarul buzoian.

Legea Pensiilor vine cu schimbări majore pentru foarte mulți români. Una dintre aceste mari schimbări se referă la vârsta de pensionare, iar mii de români ar putea ieși mult mai devreme la pensie. De asemenea, potrivit noii legi, femeile care au născut 3 copii, pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani, doi ani pentru fiecare copil. Începând cu al 4-lea copil se adaugă câte 1 an în plus, pentru fiecare copil. Pentru a beneficia de această reducere, mamele trebuie să îndeplinească o condiție extrem de important, aceea de a realiza stagiul minim de cotizare de 15 ani.