Propunere INEDITĂ a unui consilier municipal PNL. Despre ce este vorba!

de Stiri Buzau Media
Propunere INEDITĂ a unui consilier municipal PNL. Despre ce este vorba!

Propunere INEDITĂ a unui consilier municipal PNL. Despre ce este vorba!Propunere INEDITĂ a unui consilier municipal PNL. Despre ce este vorba! 

Constantin Ionescu, fost viceprimar al municipiului Buzău, în prezent consilier local municipal PNL, vine cu o propunere interesantă cu care ar putea, spune el, degreva ambulanța de solicitările mai puțin urgente.

Alesul liberal propune Prefecturii ca transportul cu taxi-ul la Unitatea de Primiri Urgențe să fie decontat de la buget în baza bonului fiscal și a unei scrisori medicale care să ateste necesitatea intervenției medicale. Pentru a-și face auzită propunerea, Constantin Ionescu a scris Prefecturii Buzău care, dacă va considera proiectul viabil, ar putea propune mai departe Executivului ideea alesului buzoian.

Iată mai jos proiectul integral transmis prefectului de Buzău de către Constantin Ionescu  

„Avand in vedere necesitatea si dorinta eficientizarii actului medical, va supun atentiei , daca considerati oportun, o initiativa pentru a o transmite catre Ministerul Sanatatii si a fi transformata in proiect de lege, astfel:

Initiativa pe care v-o supun atentiei face referire la posibilitatea decontarii prin intermediul institutiilor statului a cheltuielilor de transport de catre orice persoana care are nevoie de o interventie urgenta la o unitate medicala de urgenta(UPU), dar care nu are pusa in pericol viata.

Mai concret daca un cetatean are nevoie de o interventie urgenta la o unitate UPU, in cazuri in care ar solicita ,,serviciul 112”(pentru urgente minore), sa poata folosi serviciul de TAXI pentru a fi transportat la cea mai apropiata UPU.

Pe baza bonului fiscal primit de la serviciul TAXI, impreuna cu ,,scrisoarea medicala” data de catre medicul de la unitatea UPU, dupa evaluarea cazului si stabilirea diagnosticului din care sa rezulte ca avea nevoie de interventie de urgenta, persoana in cauza sa-si poata recupera cheltuiala cu transportul .

Avantajele unei astfel de legi:

  • Interventia mult mai rapida a cadrelor medicale asupra pacientului;
  • Scurtarea timpului de a ajunge la UPU prin eliminarea timpului de a ajunge ambulanta la pacient;
  • Degrevarea interventiei prin ,,sistemul 112” a ambulantei, pentru a nu se mai deplasa la cazurile de ,,urgente usoare” si a actiona numai pentru situatiile grave (unde le sunt puse in pericol viata oamenilor);
  • Eliminarea curselor ilegale in sistem TAXI prin obligatia cererii si inmanarii bonului fiscal;
  • Economii financiare  destul de substantiale la bugetul de stat prin nedeplasarea echipajelor de ambulanta  in cazuri in care  necesita decat transportul ;
  • Incasari la bugetul de stat prin bonul fiscal emis de serviciul TAXI.

In situatia in care aceasta propunere  isi va gasi corespondentul in realitate , va rog sa faceti toate demersurile legale in promovarea unui proiect de lege care sa fie inaintat Guvernului Romaniei pentru a fi supus dezbaterii publice. Deasemeni, aceast mecanism functioneaza in cateva state din Uniunea Europeana unde exista un sistem medical foarte bine pus la punct.

In urma unei dezbateri publice fiecare factor direct interesat poate veni cu orice propunere prin care sa se gaseasca formula de lege cea mai buna pentru a putea fi aplicata.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns