Război total între senatorul Victor Mocanu și președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu: „amatorism, slabă capacitate intelectuală, specializare în furt politic”

de Stiri Buzau Media

received_930286373691092Biroul Executiv al organizaţiei municipale a PSD Buzău a decis joi excluderea din partid a senatorului Victor Mocanu şi a fiului său, deputatul Adrian Mocanu.

De azi, domnii Victor Mocanu şi Adrian Mocanu nu mai sunt membri ai organizaţiei municipale Buzău a PSD. Această decizie urmează să fie supusă votului Comitetului Executiv Judeţean şi apoi înaintată Comitetului Executiv Naţional, deoarece este vorba de doi parlamentari’, a declarat, la finalul şedinţei conducerii organizaţiei locale, liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu.

Decizia a fost luată după ce deputatul Adrian Mocanu a participat pe 1 martie la o conferinţă a PNL Buzău, iar senatorul Victor Mocanu este bănuit că a încercat să preia conducerea filialei buzoiene a Mişcării Populare.

Cei doi parlamentari nu au așteptat decizia Comitetului Executiv Judeţean și a Comitetului Executiv Naţional și și-au anunțat aseară demisia din PSD.
„Am fost înştiinţat de unul dintre jurnaliştii buzoieni despre faptul că aş fi fost exclus de către domnul Ciolacu Marcel din PSD. Pentru că am fost rugat să prezint un punct de vedere, doresc să exprim în mod public, pe scurt, opinia mea.
Dacă o asemenea informaţie (excluderea mea din PSD) are suport în realitate, atunci ea este, pentru oricine citeşte Statutul PSD, una nestatutara. Eu nu pot fi exclus de Organizaţia Municipală, ci această decizie poate fi luată de Comitetul Executiv Naţional. Dar acesta nu ar fi primul caz de interpretare poetică a Statutului în Republica lui Boşcodeală şi Ciolacu de la Buzău.
Toate informaţiile aberante aruncate în presă sau vehiculate de Ciolacu şi ai săi la adresa mea în ultimele zile reprezintă un amalgam de minciuni şi non-sensuri pe care am evitat să le comentez. Spun despre toate acestea că nu sunt decât dovezi ale limitării şi îngustimii echipei de la conducerea PSD şi a colaboratorilor acestora din „societatea civilă” şi din alte partide prietene.
Nu înţeleg de ce a trebuit că Cioacu să apeleze la atâtea scheme complicate pentru a cere excluderea mea, atâta vreme cât putea folosi încă de la început declaraţiile mele în care am criticat public toate calităţile pe care le-a demonstrat acesta dintotdeauna: amatorism, slabă capacitate intelectuală, specializare în furt politic etc.
Îmi pare extrem de rău că PSD Buzău a ajuns să fie confiscat, din nou, de gaşca lui Boşcodeală, dar nu îmi va părea niciodată rău de ocazia pe care am avut-o de a lucra cu numeroşi oameni cu adevărat importanţi.
În final, aduc la cunoştinţă publică faptul că doresc să scutesc PSD Buzău de încă un simulacru de vot şi îmi prezint demisia din acest partid, care va deveni efectivă odată cu înştiinţarea pe care o voi face în Senat”, a precizat Victor Mocanu pe pagina de Facebook.

“Astăzi, 3 Martie 2016, am decis să demisionez din Partidul Social Democrat, în semn de protest faţă de clica penală pe mâinile căreia a încăput Organizaţia
Judeţeană. Am lansat, în ultimele luni, numeroase semnale legate de moralitatea noii echipe de conducere a PSD Buzău, dar, din păcate, acestea nu au primit răspunsurile adecvate. Am fost acuzat de trădare, dar adevărul este că nu consider nicidecum că am trădat PSD, ci că nu am mai acceptat să fac echipa cu aghiotanții primarului penal Boşcodeală. Intenţiile acestora au fost clare încă din momentul în care au furat cu neruşinare alegerile pentru conducerea organizaţiei. Rămân recunoscător oamenilor de calitate cu care am colaborat politic în PSD, de la primari şi viceprimari, până la consilieri şi membri simpli de partid. Pentru valoarea şi calitatea multora dintre membrii săi, PSD Buzău nu merită caricaturile de lideri cu care s-a pricopsit, pentru că toată muncă politică depusă ani la rând va fi risipită la alegeri de ucenicii lui
Boşcodeală. PSD Buzău este, în acest moment, un vas care a început să ia apă şi care se apropie de naufragiu Îmi voi anunţă cât mai curând demisia din Grupul Parlamentar al PSD şi voi prezenţa în zilele următoare detalii despre proiectul politic pe care îl încep”, a precizat și deputatul Adrian Mocanu într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns