Replică acidă a senatorului Dorin Bădulescu, privind atacurile virulente venite din partea conducerii PMP

de Stiri Buzau Media

Comunicat de presă

În cadrul unei conferințe de presă, doi deputați au venit să își manifeste frustrările personale în fața ziariștilor locali, aruncând cu noroi și au găsit de cuviință să încerce să facă puțină politică doar prin a mă jigni. Nu aveau ce să câștige dintr-o astfel de manifestare, iar faptul că au apelat la invective legate de aspectul fizic nu arată decât că aceștia au niște bariere mentale peste care nu pot trece. Deși am fost colegi de partid și până la un moment dat i-am simpatizat, domnii deputați nu fac cinste poziției pe care o ocupă nici în partid și nici în Parlament. Dacă ar mai fi existat vreo urmă de îndoială că aș fi făcut o greșeală când i-am părăsit, acum sunt convins că am acționat corect după cât de mici au putut să fie în discursul public.

Le reamintesc domnilor Pașcan și Cristache cum, în urma cu numai câteva luni, semnau fără vreo remușcare pe proiectele de legi inițiate de mine pentru a-și asigura imaginea în ochii electoratului din județele lor de proveniență (Mureș și Galați) și a avea indici statistici pozitivi în rândul parlamentarilor. Dacă azi i-am întreba intempestiv care este conținutul legilor inițiate de ei, nu cred că ar mai fi atât de vorbăreți. Domnii deputați au realizat scoruri în județele lor care adunate nu dau ca rezultat cumulat nici măcar cât trei sferturi din scorul obținut în alegeri de echipa din Buzău.

Independența în gândire și acțiune nu mi-o poate lua nimeni, libertatea de decizie am avut-o de când fac politică și faptul că, personal, știu ce înseamnă munca de echipă și respect colegii, mă împiedică să cobor la nivelul celor doi, cu atât mai mult cu cât, printre alte inepții, au jignit o doamnă. Există o mare diferență între noi: eu știu că am mers în Parlament pentru a promova legi benefice pentru români în general și pentru buzoieni în mod special și cred că am început să dovedesc acest lucru în timp ce domnii deputați nu au aflat că a fi parlamentar te obligă la un comportament ireproșabil, la muncă susținută și eficientă legislativă. A fi parlamentar te obligă să ai valoare prin ceea ce realizezi acolo pentru că de vorbe în vânt poporul acesta s-a săturat.

SENATOR ALDE,

DORIN – VALERIU BĂDULESCU