Scandalul politic românesc, dincolo de granițele țării

de Stiri Buzau Media

 

Premierul Florin Cîțu spune că va discuta cu lideri europeni și americani despre situația din România, în condițiile în care, spune el, se prefigurează o alianță „toxică”. El face referire la colaborarea dintre USR-PLUS și AUR pentru o moțiune de cenzură la adresa Guvernului.

„O să iau legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România. Avem lucruri care nu credeam că se mai pot întâmpla în 2021, avem o alianță toxică care se prefigurează cu un partid extremist, un partid care vrea răul românilor, care nu respectă proprietatea privată, libertatea individuală, cu care din punctul meu de vedere nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni despre acest lucru și vom vedea ce cred ei. Bineînțeles, și partenerii noștri strategici, Statele Unite”, a spus Cîțu într-o conferință de presă după ședința de guvern.

„Cred că este important să știe că în România colegii domniilor lor se asociază cu un partid extremist cu care nimeni nu ar vrea să aibă de-a face. Este doar un dialog pe care îl am cu colegii europeni, aș vrea să știu opinia acestora”, a adăugat el,

Întrebat de jurnaliști la ce lideri europeni se referă, Cîțu a răspuns că este vorba despre grupul parlamentar Renew din Parlamentul European, al cărui președinte este Dacian Cioloș, „și celelalte partide care respectă democrația, libertățile individuale, toate lucrurile pentru care noi ne luptăm să stăm în Uniunea Europeană”.

Sursa: digi24.ro

 

Știri despre: ,