Sudul județului Buzău va avea din nou tren de călători, începând cu intrarea în vigoare a noului mers din data de 09 decembrie 2018

de Stiri Buzau Media
tren-gara

tren-garaProblema din zona de sud a județului Buzău, unde nu mai oprește niciun tren de călători este veche de vreo 2 ani. Recent, nevoile cetățenilor din sudul județului privind reintroducerea trenurilor de călători au găsit ecou la parlamentarii ALDE  Buzău, Dorin Bădulescu și Adrian Mocanu, care au rezolvat această problemă majoră. ,,În urma audiențelor primite din sudul județului Buzău, pe zonele Padina – Scutelnici am constatat că este o mare nevoie de a se reintroduce trenurile de călători pe zona București – Urziceni – prin sudul județului Buzău, Pogoanele – Făurei, adică vechiul tren care circula pe acolo și care fusese scos de 2 ani de zile, iar locuitorii din sudul județului Buzău sufereau. Au fost audiențe, s-au făcut memorii, le-am depus atât eu personal, cât și domnul Mocanu la Ministerul Transporturilor, am avut diverse discuții inclusiv cu fostul ministru al Transporturilor pe această temă și până la urmă am reușit să convingem factorii decidenți că este absolut necesar, cu atât mai mult cu cât existau dovezi clare că oamenii din sudul județului Buzău își doreau reintroducerea trenului de călători”, a declarat pentru Buzăumedia, senatorul Dorin Bădulescu.

Trenurile vor circula odată cu intrarea in vigoare a noului mers din data de 09 decembrie 2018. Patru din trenuri au oprire în orașul Pogoanele, două dimineața și două după-amiază. ,,Trenul va avea o singură oprire din păcate, la Pogoanele, față de trenurile pe care le cunoșteam noi, ce opreau la Glodeanu Siliștea, la Arcanu (n.red. sat în comuna Scutelnici ) și la Rușețu. (…) Doar 4 trenuri opresc la Pogoanele, două dimineața, unul la dus, unul la întors  și două după-amiază, tot așa unul la dus, unul la întors. (…) Acum, trenul va opri numai la Pogoanele, pentru eficiență. CFR călători a scos trenurile din această zonă, din cauza faptului că nu erau eficiente la un moment dat. Au fost și discuții foarte mari pe această rută, deoarece operatorul privat, care a mers o perioadă pe această rută, și-a retras licența de circulație și așa mai departe. Au fost foarte multe probleme în legătură cu acest traseu. Până la urmă am reușit să rezolvăm această problemă și această nevoie a locuitorilor din sudul județului Buzău”, a mai adăugat senatorul buzoian.