Teodor Meleșcanu a demisionat de la șefia Senatului. Senatorul PSD Titus Corlățean, președinte interimar

de Stiri Buzau Media

Teodor Meleșcanu a demisionat de la șefia Senatului. Decizia vine după ce în urmă cu două săptămâni, Curtea Constituțională a decis că alegerea sa a fost una contrară legii fundamentale.

„Am decis să mă retrag din funcția de președinte al Senatului, deși nu a fost publiată decizia CCR”, a anunțat Meleșcanu, în plenul Senatului.

Conducerea interimară a Senatului este preluată de senatorul PSD Titus Corlățean.

Curtea Constituţională a României a admis, pe 22 ianuarie, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională.

Decizia CCR vine în urma sesizării parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului. De precizat este că judecătorii constituționali au amânat de șase ori decizia în acest caz, sesizarea fiind depusă din septembrie 2019.

Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Titus Corlățean este propunerea Comitetului Executiv PSD pentru președinția interimară a Senatului, dar decizia aparține grupului social-democrat de la Senat.

PNL o susține pentru șefia Senatului pe Alina Gorghiu. USR îl susține pentru ocuparea postului pe Vlad Alexandrescu.