USR PLUS Buzău cere reabilitarea terenurilor de sport pline de gropi din școli

de Stiri Buzau Media

 

Dincolo de proiecte futuristice ale administrației locale, care au un impact nesemnificativ asupra educației elevilor, realitatea lovește brusc în Buzău. Terenurile de sport din școli și licee se află în mare parte într-o stare deplorabilă: asfalt spart, iarbă crescută prin crăpături, coșuri de baschet care lipsesc. Având în vedere că sportul are un efect benefic asupra sănătății și dezvoltării armonioase a copiilor considerăm că este nevoie urgentă de reparații pentru ca terenurile de sport să se prezinte în condiții optime cât mai curând.

Domnul primar Constantin Toma a avut în 2017 o inițiativă care a fost votată în Consiliul Local prin care terenurile de sport din școli urmau să fie deschise pentru copii în afara orelor de curs și în perioada vacanțelor. Este conștient așadar de efectul benefic al sportului. Dar unde să faci sport dacă infrastructura este distrusă? Îi cerem să-și readucă aminte de interesul cetățenilor și să ia măsuri, chiar dacă între timp a fost ocupat cu alte treburi mai mult sau mai puțin personale.

Domnul consilier local Irinel Cîrstea, împreună cu colegii săi, au solicitat public să se ia măsuri pentru ca școlile și liceele din Buzău să poate deveni locuri adecvate pentru practicarea sportului. Domnul consilier Marius Suditu atrage atenția că structura dură din ciment a terenurilor de sport afectează articulațiile și poate duce la accidentări. E vorba de un ciment vechi, de zeci de ani, care nu a fost înlocuit și nici reparat.

Bugetul primăriei trebuie cheltuit în primul rând în interesul buzoienilor, pentru că se formează pe baza taxelor și impozitelor plătite de ei.

Filiala Municipala USR-PLUS Buzău

Știri despre: