Val de critici la adresa lui Liviu Dragnea din partea lui Mihai Tudose

de Stiri Buzau Media

 Ședința CEx a început cu o întârziere de jumătate de oră, Liviu Dragnea având înainte discuții, în biroul său, cu Viorica Dăncilă și mai mulți lideri PSD. Cei doi nu au făcut declarații. În schimb, Gabriela Firea a susținut că miza ședinței este excluderea sa din partid și înlăturarea din Guvern a lui Paul Stănescu și Tudorel Toader.

Liviu Dragnea a luat cuvântul în CEX si le-a cerut pesediștiilor să-și spună toate nemulțumirile. Dragnea ar mai fi spus că nu vrea ca partidul să fie dezbinat. El a făcut apel la unitate, astfel încât să se meargă mai departe cu programul de guvernare. Viorica Dăncilă a luat cuvântul după Dragnea și le-a spus colegilor că nu își dă demisia și va merge pe continuitate în cazul proiectelor Guvernului. Premierul a evitat să spună clar dacă îl susține sau nu pe Liviu Dragnea.

Tabăra anti-Dragnea s-ar baza pe votul a doar 19 organizații. Fostul premier Mihai Tudose a criticat faptul că deciziile în PSD sunt luate într-un cadru exterm de restrâns și că social-democrații doar trebuie să execute comenzi. Mihai Tudose a criticat lipsa de comunicare din partid, în timp ce Adrian Țuțuianu a prezentat un sondaj de opinie, în care PSD este la scorul prezentat în scrisoarea nemulțumiților. Sursele spun că acesta nu a precizat cine a realizat sondajul, iar ceilalți membri i-au sugerat că trebuie să îl confrunte și cu alte sondaje de opinie.

Mihai Tudose, Robert Negoiță, Paul Stănescu , Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea au spus în spatele ușilor închise că susțin toate cel 19 puncte din scrisoarea făcută public, implicit demisia lui Liviu Dragnea. Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea ar fi promis în timpul negocierilor funcții de miniștri și locuri pe lista pentru europarlamentare pentru cei care îl vor susține. Tot pe surse, este posibil ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă ședință a CEx.

Știri despre: , , ,