Victor Ponta anunță că Pro România va vota împotriva prelungirii stării de alertă

de Stiri Buzau Media

Parlamentarii Pro România vor vota împotriva prelungirii stării de urgență, a anunțat luni după-amiază Victor Ponta, la Digi24. 

„Vom face exact ce am făcut şi la votul anterior, atunci când toţi parlamentarii Pro România am votat împotriva instituirii stării de alertă. Dacă credeam în urmă cu trei săptămâni, cu atât mai mult credem acum că, din punct de vedere economic, în primul rând, România nu mai poate să stea într-o stare care prevede atât de multe restricţii. În al doilea rând ca psihologie socială, în acest weekend a fost aşa, un fel de descătuşare a oamenilor după trei luni de închis. Și, în al treilea rând, analizând cifrele ţărilor din jurul nostru, absolut toate, România are, într-adevăr, cel mai mare număr de persoane infectate, cel mai mare număr de persoane decedate şi a avut cele mai dure restricţii. Deci aceste restricții nu au fost în direcția bună”, a spus Ponta.

„Cred că de data asta cei de la Guvern trebuie să gândească mai puțin milițienesc și mai degrabă uitându-se la ce se întâmplă în jurul nostru”, a adăugat el.

„Nu cred că trebuie să ne relaxăm, cred că în continuare trebuie să purtăm mască, trebuie să fim atenţi la condiţii de igienă, trebuie să limităm evenimentele cu foarte multe persoane, dar asta ţine de ceea ce întreaga omenire învaţă, să trăiască cu acest virus, cel puţin până vom avea un vaccin sau când vom fi siguri că a dispărut”, a mai spus președintele Pro România.

„Peste tot în lume, există opinii ale specialiștilor dar întotdeauna decizia este politică. De aia există politicieni”, a subliniat Victor Ponta.