Buzăul va avea 3 centre de evaluare ambulatorie pentru Covid

În județul Buzău vor fi înființate, cel puțin pentru început, trei centre de evaluare și tratament ambulatoriu al pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Acestea vor funcționa la Spitalul Județean de Urgență, Spitalul Municipal Rm. Sărat și Spitalul Orășenesc Nehoiu.

Urmează ca, în curând, autoritățile buzoiene să identifice și să  amenajeze spațiile în care vor funcționa, iar Ministerul Sănătății să stabilească modul în care acestea își vor desfășura activitatea și protocoalele de evaluare și tratament, precum și personalul care va asigura activitatea și modul de asigurare al tratamentelor și de decontare a serviciilor medicale.

Cel mai probabil, centrele își vor desfășura activitatea în același regim cu centrele de permanență, urmând să fie deservite de personalul medical din cele 3 spitale, iar acolo unde nu se poate, de medici de familie.

Ministerul Sănătății vrea să organizeze, în toată țara, centre de evaluare ambulatorie, în cadrul cărora să fie tratate, gratuit, persoanele infectate cu SARS-CoV-2, care prezintă forme ușoare și medii de boală, indiferent dacă sunt sau nu asigurate.

Înființarea centrelor de evaluare și tratament pentru pacienții infecatați cu noul coronavirus în ambulator au ca scop reducerea presiunii pe spitale și evitarea supraaglomerării secțiilor, în valul 5 al pandemiei de Covid-19, care deja se face simțit.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: