Cel mai sănătos ceai de vară. Topește stratul de grăsime și combate psoriazisul

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:AMPress
Sursa foto:AMPress

Florile de soc sunt bogate în vitamina C, săruri minerale, acizi, tanin şi ulei eteric, graţie cărora preparatele pe bază de soc accelerează vindecarea bolilor degenerative, cancerului şi tumorilor. Datorită proprietăţilor sale laxative, ceaiurile din flori de soc sunt frecvent folosite în curele de slăbire. De aceea, persoanele supraponderale sau chiar obeze nu ar trebui să ocolească aceste preparate, care le ajută să elimine excesul de apă de la nivelul ţesuturilor şi dizolvă stratul adipos. Sfatul specialiştilor ar fi acela de a consuma o cană cu ceai dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru obţinerea ceaiului se pune la fiert o jumătate de litru de apă, iar după ce începe să clocotească se ia de pe foc şi se adaugă cinci linguriţe cu flori de soc, proaspete sau uscate, după care se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute. După aceea se strecoară şi se bea fierbinte, neîndulcit. Se recomandă consumul a trei căni pe zi, băute cu înghiţituri rare, după mese. O cură completă durează patru săptămâni şi poate fi reluată la fiecare 60 de zile.