Compușii găsiți în vinul roșu deschid ușile pentru noi tratamente, în cazul depresiei și anxietății

Noile cercetări au relevat faptul că resveratrolul – compusul vegetal, care se găsește în vinul roșu-, afișează efecte anti-stres prin blocarea expresiei unei enzime legate de controlul stresului din creier, potrivit unui studiu realizat de Universitatea de la Buffalo, precizează eurekalert.org. Rezultatele aruncă lumină asupra impactului resveratrol asupra proceselor neurologice.  Resveratrolul, care a fost asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, este un compus găsit în coaja și în semințele strugurilor și fructelor de pădure. „Resveratrolul poate fi o alternativă eficientă la medicamente pentru tratarea pacienților care suferă de depresie și tulburări de anxietate”, spune Ying Xu, co-autor principal și profesor. Corticosterona reglează răspunsul organismului la stres. Cu toate acestea, prea mult stres poate duce la cantități excesive de hormon care circulă în creier și, în final, la dezvoltarea depresiei sau a altor tulburări mentale. ,,Aceste relații fiziologice necunoscute fac terapia medicamentoasă complexă. Antidepresivele actuale se concentrează în schimb pe funcția de serotonină sau noradrenalină din creier, dar doar o treime din pacienții cu depresie intră în remisie completă ca răspuns la aceste medicamente”, spune Xu.

Sursa: eurekalert.org

BuzăuMedia utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Apăsând "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie. DA, ACCEPTMai mult