Primarul Sorin Cîrjan nu este de acord cu decizia Prefecturii Buzău privind Spitalul Municipal Râmnicu-Sărat

Cîrjan Sorin

SPITALUL MUNICIPAL RÂMNICU SĂRAT NU POATE ȘI NU TREBUIE SĂ REDEVINĂ SPITAL SUPORT COVID!

În ultimile zile se exercită presiuni tot mai mari pentru ca Spitalul Municipal Râmnicu Sărat să redevină exclusiv unitate suport Covid și astfel să fie tratați doar pacienți infectați cu virusul Sars-Cov 2. Astfel, bolnavii cronici și pacienții cu urgențe medicale ar trebui să ia calea spitalelor din alte orașe din țară. ACEST LUCRU NU TREBUIE SĂ SE ÎNTÂMPLE, iar cei care își doresc lucrul acesta trebuie să țină cont de situația reală din spital și din comunitate și nu doar de nevoia lor de a găsi o soluție comodă.

Fără îndoială, situația epidemiologica din țară este extrem de grava și tinde să devină îngrijorătoare, dar soluțiile pentru internarea unui număr din ce în ce mai mare de pacienți Covid trebuie găsite și în afara spitalului nostru, în celelalte unități din județ.

Astăzi, la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat erau internați 128 de pacienți, numărul maxim de bolnavi Covid care pot fi tratați aici. Dintre aceștia 60 erau din zona Râmnicului, 65 din restul județului și Minicipiul Buzău.

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică Buzău a transmis Spitalului Municipal o adresă prin care a solicitat conducerii acestuia să ceară modificarea numărului de paturi destinate pacienților infectați, de la 128 la 188 de paturi.

Este o absurditate, Spitalul Municipal nu poate asigura acest număr pentru că:

  1. Are medici în specialități medicale insuficienți;
  2. Nu are surse de oxigen suficiente.

În plus, HOTĂRÂREA DE GUVERN PRIN CARE AU FOST STABILITE SPITALE SUPORT COVID A FOST ANULATĂ, iar DSP nu poate dispune “revenirea” Spitalului Municipal la statutul de unitate suport.

Prin toate mijloacele vom susține funcționarea spitalului pentru a asigura tuturor pacienților, covid și non-covid, servicii medicale!

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: