Situația măsurilor de pandemie la Râmnicu-Sărat: peste 3 la mie

Sorin Cîrjan

Dragi râmniceni,

Astăzi, în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență au fost analizate măsurile dispuse la nivel național și județean și care vor avea aplicabilitate și în municipiul nostru. De astăzi, incidența cazurilor de infecții cu Sars-Cov 2 în localitatea noastră a depășit cifra 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că, dincolo de impunerea unor măsuri menite să limiteze numărul de infectări, fiecare dintre noi, râmnicenii, trebuie să fim mai atenți la modul în care ne protejăm pe noi și pe cei din jur.

Cel mai important lucru este să înțelegem că de noi depinde în perioada următoare funcționarea Spitalului Municipal. Dacă numărul de pacienți nu va crește foarte mult, atunci unitatea va putea asigura servicii medicale atât pacienților Covid, cât și non-Covid, medicii și personalul de îngrijire putând asigura funcționarea cele două circuite. Dacă numărul internărilor va crește necontrolat, atunci circuitul non-Covid va trebui închis pentru ca pacienții infectați să poată beneficia de tratamente specifice.

Astăzi, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publica nu vor să mai repete greșeala din prima parte a perioadei de pandemie și să permită funcționarea tuturor spitalelor cu două circuite. Situația este identică și la Râmnicu Sărat, conducerea spitalului și personalul medical, în frunte cu medicii, fiind dispuși să depună toate eforturile pentru ca unitatea în care lucrează să acorde asistență medicală tuturor râmnicenilor. Așadar, de data aceasta depinde doar de noi ca Spitalul să rămână deschis.

Fac apel la toți cetățenii acestui oraș să dovedim responsabilitate și să acționăm în consecință!

Ne aflăm în plin sezon al infecțiilor respiratorii, așa că vă îndemn să vă protejați apelând la măsuri suplimentare! Îmbrăcați-vă adecvat sezonului și nu consumați alimente reci, nu mergeți în colectivități atunci vând aveți simptome de raceală și, pe cât posibil, izolați-vă într-o cameră la domiciliu pentru a nu contamina și ceilalți membri ai familiei!

Informați-vă zilnic cu privire la măsurile care trebuie respectate și conformați-vă!

Nu uitați, în cea mai mare măsură, de noi depinde ca Spitalul Municipal să rămână deschis pentru toate categoriile de pacienți!

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: