Spitalul din Rm. Sărat redevine unitate Covid, până pe 4 noiembrie

Spitalul Municipal din Rm. Sărat va redeveni, temporar, unitate suport COVID, în contextul exploziei cazurilor de COVID și a ocupării tuturor paturilor pentru această categorie de bolnavi. Decizia aparține conducerii Prefecturii Buzău, care, astăzi, a purtat discuții cu reprezentanții municipalității din Rm. Sărat în încercarea de a găsi varianta optimă.

Subprefectului de Buzău, Viorel Holban, afirmă că măsura de a interna doar bolnavi COVID la Râmnic va fi aplicată până pe 4 noiembrie, în baza ordinului care suspendă pentru 30 de zile internările, pentru alte categorii de bolnavi decât COVID, urgențele, dar și intervențiile chirurgicale. Astfel, nici Spitalul din Rm. Sărat nu mai poate face internări, până pe 4 noiembrie pentru că nu are Unittate de Primări Urgențe.

Un alt argument pentru transformarea temporară a Spitalului din Rm. Sărat în unitate Covid este faptul că pacienții cu coronavirus nu poți fi deocamdată duși la Spitalul din Nehoiu. Deoarece acolo nu sunt gata pregătirile pentru primele spitalizări COVID. Mai mult, Spitalul din Nehoiu nu poate prelua decât cazuri ușoare, pentru că nu dispune de oxigenul de care au nevoie bolnavii cu coronavirus.

În condițiile în care spitalul din Râmnic va prelua, până la 4 noiembrie, doar bolnavii COVID, celorlalți pacienși din oraș și din localitățile învecinate le rămâne ambulatoriul spitalului.

Subprefectul de Buzău, Viorel Holban spune că va purta discuții cu reprezentanții Spitalului Muncipal din Rm Sărat pentru ca medicii care lucrează în ambulatoriu să-și prelungească programul în perioada în care spitalul va prelua iar numai bolnavi Covid, până la orele 18.00.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: