Statistica DSP Buzău: Aproape 30.000 de cazuri de infecții respiratorii, peste 7.300 de pneumonii și 70 de gripe, de la începutul sezonului rece și până în prezent

Direcția de Sănătate Publică Buzău a prezentat o statistică a afecțiunilor respiratorii înregistrate de la începutul sezonului rece și până în prezent. Astfel, potrivit datelor instituției s-au înregistrat 29.064 de infecții respiratorii, 7.366 de pneumonii și 70 de gripe, dintre care șase au fost confirmate recent în laborator. În urma triajului epidemiologic, efectuat în cursul zilei de luni la nivelul unităților de învățământ din județul Buzău, din totalul de 62.973 de elevi aflați în evidențe au fost prezenți la cursuri 54.381. Dintre aceștia, 376 au fost respinși la triajul epidemiologic și trimiși acasă. Potrivit medicilor epidemiologi buzoieni, copiii respectivi prezentau semne de boală.

Pe de altă parte, din cei 8592 de copii care au absentat, 2.240 au lipsit de la cursuri din motive medicale confirmate, pentru restul dintre ei cauzele absenteismului fiind nemotivate. Medicul epidmiolog Carmen Scântei a menționat că pentru mulți dintre copii, părinții au decis să nu-i mai trimită la școală. Pe de altă parte, reprezentantul DSP Buzău a menționat că este dificil pentru medicii din spitale să-i facă să înțeleagă pe aparținători că măsurile impuse în unitățile spitalicești din cauza gripei trebuie respectate cu strictețe. „Măsurile de siguranță în spitale continuă, accesul este în continuare restricționat sau chiar interzis în secțiile cu risc, dar, din păcate, mulți aparținători nu înțeleg că aceste măsuri sunt impuse doar pentru siguranța pacienților. Am fost în spital și nu vreți să știți ce mi-au auzit urechile. Mai avem probleme cu mămicile din pediatrie care nu înțeleg că, dacă au dorit să stea internate cu copiii și li s-a oferit această posibilitate, nu au voie să iasă afară să fumeze și apoi sa se întoarcă în salon, trebuie să se spele mai des pe mâini”, a mai explicat doctor Carmen Scântei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: