4 dintre tinerii implicați în atacul din Dorobanți au fost reținuți!Cel puțin unul dintre ei mai este cercetat și în alte dosare penale

 Poliţiştii buzoieni au efectuat ieri, 6 percheziţii domiciliare, în baza mandatelor de percheziție emise de Judecătoria Buzău, la persoane bănuite de implicarea într-un conflict din municipiu. În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat două persoane implicate în eveniment și au ridicat, pentru continuarea cercetărilor, mai multe obiecte contondente, precum şi un un pistol tip airsoft. Luni, în jurul orei 12.40, prin numărul unic de urgență „112” s-a sesizat că la o unitate comercială, situată pe raza municipiului Buzău, strada Dorobanţi, mai multe persoane au coborât din două autovehicule şi. în încercarea de a prinde un bărbat. au spart mai multe geamuri ale locaţiei. Imediat după primirea sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică, criminalişti, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că un tânăr, de 24 de ani, însoţit de alţi patru buzoieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, au coborât din două autovehicule înmatriculate în Buzău şi având asupra lor obiecte contondente (baston telescopic, macetă, crosă) ar fi încercat să intre în incinta unităţii comerciale, administrată de un bărbat, în vârstă de 42 de ani. În momentul în care partea vătămată a reușit să închidă ușa localului pentru a-i lăsa pe agresori afară, aceștia ar fi spart geamurile şi ar fi distrus o vitrină, după care au pulverizat în interior spray iritant-lacrimogen. Persoanele respective au plecat după aceea de la locul incidentului, cu două autovehicule. Pentru identificarea şi prinderea persoanelor implicate, polițiștii au efectuat mai multe de activităţi specifice, la scurt timp de la sesizare, pe raza municipiului și au fost identificate cele două autovehicule folosite de agresori, acestea fiind abandonate. În aproximativ două ore de la sesizarea faptei, în contextul activităţilor desfăşurate, polițiștii au depistat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Buzău trei dintre persoanele implicate, în vederea audierii.

Ulterior, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, polițiștii au efectuat şase percheziţii domiciliare pe raza municipiului Buzău, context în care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, obiecte contondente (baston telescopic, macetă, crosă, aparat cu electroşocuri, cuţite, bricege şi săbii), spray iritant – lacrimogen, precum şi un pistol tip airsoft, care nu este supus autorizării. Totodată, alte două persoane implicate în altercaţie au fost depistate şi conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri. În cauză, se efectuează cercetări sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „lovire sau alte violenţe”, „ameninţare” şi „distrugere”, în vederea clarificării tuturor aspectelor care au dus la producerea incidentului. Totodată, s-a dispus măsura reţinerii faţă de patru tineri, doi, în vârstă de 20 de ani, unul de 24 și unul de 25 de ani. Potrivit comisar-şef de poliţie Laurenţiu Pantazi, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Buzău ,,cel puțin unul dintre ei mai este cercetat în dosare penale, în zona respectivă. Sunt reclamate amenințări și loviri. În cazul amenințării, partea vătămată nu a mai dat curs reclamației inițiale, este plecat în străinătate și mai sunt 3 situații unde nu ne-au pus la dispoziție concluziile medico-legale care reprezintă începutul unei cercetări în ceea ce privește infracțiunea de lovire”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: