Accident de muncă la o fabrică de prelucrare a pulberilor metalice din Buzău! Trei muncitori, aduși de urgență la spital cu arsuri

În jurul prânzului, mai multe ambulanțe au fost solicitate la hala unei uzine de prelucrare a pulberilor metalice din Buzău, acolo unde în urma unei reacții chimice produse într-o cuvă cu metal topit, câțiva stropi de metal au sărit pe trei muncitori aflați în zonă. Hainele a doi dintre muncitori au luat foc în urma contactului cu metalul topit. Aceștia au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe a  Spitalului Județean Buzău, cu arsuri de gradul III. Unul dintre muncitori prezenta arsuri pe 10% din suprafața corpului, iar al doilea muncitor avea arsuri pe 30%.

,,Trei pacienți au fost aduși în jurul prânzului. Starea lor generală era bună, erau echilibrați hemodinamic. Doi pacienți prezentau o arsuri pe o suprafață nu foarte mare, dar totuși destul de profunde fiind provocate de contactul cu oțelul incandescent. Unul dintre acești doi pacienți avea arsuri undeva la 10% din suprafața corpului, de gradul III și celălalt, undeva la 30%. Din această suprafață, o mică parte era produsă prin contactul direct cu oțelul incandescent, restul fiind provocat de arsuri prin contact cu flacăra de la hainele care s-au aprins. Cel mai puțin afectat dintre cei trei avea arsuri minime de gradul III la nivelul cotului și antebrațului, iar ceilalți doi prezentau arsuri la nivelul palmelor, genunchilor, iar restul arsurilor fiind prin contact cu flacăra de la haine și suflul acela de aer cald”, a declarat pentru Buzău Media, doctor Adrian Zoican, șeful UPU, din cadrul Spitalului Județean Buzău.

Cei doi muncitori sunt la acest moment internați și se pare că deocamdată nu se impune transferarea lor la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri Funeni din București. ,,În acest moment nu se impune. Ne-au sunat de la Minister și ne-au spus că medicul care se ocupă de caz va lua legătura cu managerul de la Floreasca”, a adăugat șeful UPU Buzău. Cel de-al treilea pacient urmează să fie externat. Reprezentanții uzinei au anunțat incidentul Poliției și Inspectoratului Teritorial de Muncă. Condicerea ITM Buzău a declarat că așteaptă rezultatul anchetei pe care îl efectuează Parchetul și Serviciul de Medicină Legală, incidentul fiind considerat un accident de muncă. ,,Așteptăm concluziile organelor abilitate în cercetarea evenimentului. Acesta este un accident de muncă, însă în funcție de starea de sănătate a celui de-al treilea accidentat, adică dacă acesta va fi spitalizat, atunci poate fi considerat accident colectiv de muncă. În cazul în care acesta nu este spitalizat, atunci considerat doar accident de muncă”, a menționat pentru Buzău Media, Gabriel Gheorghe, șeful ITM Buzău.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: