ACTIVITĂȚI ORGANIZATE DE CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

    Consiliul Județean Buzău a pregătit pentru buzoieni un spectacol de lumini. Clădirea instituției, precum şi cea a Muzeului Județean vor beneficia și anul acesta de un iluminat festiv special. Pe lângă tunelul de lumini montat pe aleea ce duce către Muzeul Județean, în fața sediului Consiliului Județean Buzău, toți buzoienii, dar mai ales copiii care vor participa la activitățile ce se vor desfășura la Sala Mare a Consiliului Județean în luna decembrie, vor putea admira un nou tunel de lumini.

Luminile de Crăciun vor fi aprinse în data de 5 decembrie, la ora 17.00, începând cu tunelul din zona Muzeului Județean Buzău. De asemenea, pe 5 decembrie se vor aprinde și luminile de Crăciun în Stațiunea Sărata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor primi cadouri, vor susține un concert de colinde, în jurul bradului amplasat în Parcul Monteoru (ce va fi inaugurat cu această ocazie) și vor putea urmări un foc de artificii. Pe data de 6 decembrie copiii vor primi cadouri, la Sala Mare a Consiliului Județean, unde sunt invitați să urmărească spectacolul ”Povești din atelierul lui Moș Crăciun“, prezentat îndouă serii, începând cu ora 10.30 și 12.30. În perioada 8-10 decembrie, copiii pot viziona Proiecțiile de filme pregătite de Teatrul George Ciprian, difuzate în trei serii, începând cu orele 10.00, 12.00 și 14.00.

Anul acesta, cei mai talentați actori buzoieni revin acasă și ne vor aduce zâmbetul pe buze cu spectacolul ”Comedii cu Gorobete”. Spectacolul va avea loc în data de 17 decembrie, ora 17.00 la Teatrul George Ciprian Buzău. În perioada 19-21 decembrie, copiii sunt invitați să ia ”Micul dejun cu Moș Crăciun”, între orele 09.00-11.00, la Muzeul Județean Buzău, unde vor putea sta de vorbă și se pot fotografia cu Moșul (fotografii la minut). De asemenea, toți copiii vor primi bilete gratuite de la Moș Crăciun pentru a face un tur al expozițiilor găzduite de Muzeul Județean Buzău. În perioada 19-22 decembrie, în curtea Muzeului Județean va fi organizat Târgul cu Produse Tradiţionale de Crăciun. Vor fi prezenți peste 10 producători (produse tradiționale de Crăciun, dulciuri, dulcețuri, vin fiert, degustări de produse specifice Crăciunului). ,,Invit buzoienii să fie prezenţi la toate activităţile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi vreau să transmit copiilor că pe data de 22 Decembrie, Moș Crăciun îi aşteaptă tot la Muzeul Judeţean! Toți copiii vor primi cadouri și vor avea parte de multe surprize, iar la final se vor bucura de un superb foc de artificii.Toate acțiunile desfășurate în luna decembrie sunt menite să aducă bucurie atât copiilor, părinților și bunicilor, dar și să încurajeze micii producători buzoieni, meșterii populari, artiștii buzoieni și persoanele cu dizabilități, a căror muncă este o adevărată artă” a declarat Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

„ MOȘ CRĂCIUN VINE LA MUZEUL JUDEȚEAN!”

Muzeul Judeţean rămâne un punct de atracţie pentru buzoieni. Pe 22 decembrie toți copiii sunt invitați să participe la întâlnirea cu Moș Crăciun, când ne vom bucura de un concert susținut de UDDI și un grupde elevi și profesori ai Liceului de Arte ”Margareta Sterian”Buzău– Andradasi Trio Ars Nova, care vor susține un concert de colinde. Faţă de anul trecut, Consiliul Județean Buzău va organiza mai multe acţiuni și pentru locuitorii din Județul Buzău. Moș Crăciun va ajunge cu daruri și la copiii din zonele: Râmnicu-Sărat (18 decembrie, ora 17.00și 21 decembrie), Pogoanele (14decembrie, ora 16.00) și Nehoiu (15decembrie, ora16.00), iar elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian” vor susține câte un concert de colinde în aceste localități. MoșCrăciun nu îi va uita nici pe copiii din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, persoanele vârstnice din Căminele de bătrâni (Smeeni, Pogoanele și VintilăVodă), dar nici pe copiii din Spitalul Județean Buzău.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: