ANPC TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ: CITIŢI CU ATENŢIE ETICHETELE CITRICELOR! POT FI TRATATE CU O SUBSTANŢĂ CARE ATACĂ FICATUL ŞI RINICHII

Sursa foto: AMPress

Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor anunță că în comerț există citrice care conțin conservante care pot afecta sănătatea românilor. După cum menționează AMPress, directorul general al ANPC, Paul Anghel ,,avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără. „Citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi şi e bine sa ştiţi că: portocalele si citricele conservate cu Imazalil sunt foarte periculoase pentru consumul uman. Thiabendazol-Imazalil sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă”, afirmă Anghel, prezentând şi o etichetă de citrice provenite din Turcia, pe care este menţionată substanţa.

Directorul ANPC afirmă că ingerarea acestei substanţe atacă ficatul şi rinichii şi ar putea fi cancerigenă. „Fructele şi legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte…Atenţie! Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor!”, subliniază directorul general al ANPC”. Recent, peste 100 de kg de citrice au fost retrase de la vânzare dintr-un supermarket din Bucureşti.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: