ANUNȚ DE LA MINISTRUL DE INTERNE! SE MENȚINE ELIMINAREA CONDIȚIEI DE ÎNĂLȚIME PENTRU CONCURSURILE LA ACADEMIA DE POLIȚIE ȘI NU NUMAI

     Buzoienii care doresc să îmbrace haine de polițist pot răsufla liniștiți. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan anunță că eliminarea condiţiei de înălţime va fi menţinută şi pentru viitoarele concursuri din sursă externă şi pentru cele din anul 2018 la Academia de Poliţie şi şcolile de agenţi şi subofiţeri. Demnitarul a ținut să facă unele precizări pe pagina sa de Facebook. ,,Zilele acestea am primit mesaje de la foarte mulți tineri interesați să participe la concursurile pe care MAI le va organiza în perioada următoare, așa că voi face aici câteva precizări referitoare la ordinul pe care recent l-am supus dezbaterii publice:

  1. Eliminarea condiției de înălțime va fi menținută și pentru viitoarele concursuri din sursă externă și pentru cele din anul 2018 la Academia de Poliție și școlile de agenți și subofițeri.
  2. Traseul practic-aplicativ se va utiliza, ca probă de verificare a aptitudinilor fizice, la concursurile din anul 2018 pentru școlile de agenți și subofițeri și pentru admiterea la Academia de Poliție. În funcție de cerințele instituțiilor beneficiare, traseul va putea include și alt tip de probe, așa cum este și în prezent în cazul traseului destinat școlii de subofițeri pompieri.
  3. Pentru concursurile din sursă externă, în funcție de natura postului, organizatorul examenelor va decide dacă este necesară introducerea verificării aptitudinilor fizice sau nu. Spre exemplu sunt funcții de specialitate care nu impun parcurgerea unei astfel de probe – contabili, medici sau asistenți medicali, personal destinat interacțiunii cu publicul (la ghișeele birourilor de înamatriculări auto, pașapoarte, evidența populației) etc.

Datele organizării concursurilor din sursă externă, precum și condițiile desfășurării acestora vor fi comunicate de către instituțiile organizatoare, nefiind un demeres centralizat la nivel de minister. Am încredere că prin aceste măsuri cât mai mulți tineri vor avea ocazia să aleagă o carieră în MAI. Doresc succes tuturor!” încheie ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: