APROAPE 900 DE LEI! ESTE AMENDA PRIMITĂ DE ȘOFERUL STRĂIN CARE S-A RĂSTURNAT CU TIR-UL PLIN CU AZOTAT DE AMONIU, ÎN AFARA LOCALITĂȚII PADINA

După mai bine de 6 ore de la accident, traficul pe DN2C Buzău – Ialomița a fost reluat în jurul orei 19.30. 40 de saci cu azotat de amoniu din TIR-ul răsturnat în afara părții carosabile au fost mutați într-un alt autotren, cu un utilaj. Dinamica accidetnului a fost potrivit IPJ Buzău următoarea: șoferul, cetățean străin în vârstă de 48 de ani care în timp ce  conducea un TIR, încărcat cu 24.5 de tone de azotat de amoniu, pe DN2C dinspre Ialomița către Buzău, în afara localității Padina a pierdut controlul asupra direcției de deplasare pe fondul neasigurării corespunzatoare a încărcăturii, autovehiculul răsturnându-se.

În urma impactului, au existat scurgeri din baia de ulei a motorului iar pompierii au acționat pentru ca azotatul de amoniu să nu intre în reacție cu acest lichid. Prin urmare, au fost decuplate bornele bateriei. Șoferul a fost sancționat cu 870 de lei, pentru neasigurarea încarcaturii. TIR-ul venea din Bulgaria și se îndrepta către localitatea Gălbinași, fiind al doilea transport de acest gen.  

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: