Armă şi muniţie deţinute ilegal, ridicate în urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii Biroului A.E.S.P., în comuna Cătina

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Buzău au efectuat la sfârşitul săptămânii trecute două percheziţii domiciliare la locuinţele a doi bărbaţi în vârstă de 41 de ani, respectiv 34 de ani, ambii din comuna Cătina, persoane cunoscute cu preocupări infracţionale şi implicate în stări conflictuale, bănuite de deţinerea ilegală a unor arme.

Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria  Pătârlagele. Poliţiştii au găsit la locuinţa bărbatului de 41 de ani un pistol cu gaze supus autorizării, 4 cartuşe calibrul 9 mm, cu gaze/efect sonor, două adaptoare ţeavă şi 2 proiectile – bilă de cauciuc.

Din verificările efectuate până în prezent de poliţiştii Biroului A.E.S.P., s-a constatat faptul că armele şi muniţia au fost procurate din Franţa şi ulterior introduse ilegal în ţară la sfârşiitul anului 2018, bărbatul în vârstă de 41 de ani nefiind autorizat în acest sens. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor. Arma şi elementele de muniţie găsite de poliţişti au fost ridicate în vederea confiscării şi efectuării expertizelor criminalistice.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: