Atașat pentru cooperare educativă la Ambasada Franței din România prezent la Buzău, la conferința francofonă

Inspectoratul Școlar Județean a organizat, pe 5 martie, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Consiliul Județean și Centrul Cultural Francofon, conferința francofonă „L’esprit et la méthode de la réforme de l’éducation nationale en France ”(„Spiritul și metoda reformei educației naționale în Franța”), prezentată de către Michel Monsauret, atașat pentru cooperare educativă la Ambasada Franței din România.

În prezența echipei manageriale de la Inspectoratul Școlar Județean și a peste 60 de cadre didactice din unitățile de învățământ din județulul nostrum (inspectori școlari, directori, consilieri educativi, profesori de limba franceză și de alte discipline), conferința a marcat lansarea proiectelor francofone, organizate în comunitatea școlară buzoiană, cu ocazia lunii francofoniei 2019. Scopul esențial a fost perfecționarea competențelor didactice, interculturale și plurilingvistice ale cadrelor didactice din unitățile de învățământ din județul Buzău, prin familiarizarea cu practici și politici educaționale din sistemul de învățământ din Franța.

Michel Monsauret a prezentat sintetic și argumentat prioritățile reformei educației în Franța, apelând permanent atât la exemple din bogata experiență didactică, cât și la situații din sisteme de învățământ din alte țări. Luna martie va propune, la Buzău, și alte proiecte (Maratonul lecturii, Festivalul de muzică francofonă, atelier de formare pentru profesori)  dedicate promovării limbii franceze și a  valorilor francofoniei, dintre care incluziunea școlară va fi coordonata principală.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: