Atenție la odorizantele de cameră!

Odorizantele-de-camera-sunt-toxiceExistă situaţii când ne trezim dimineaţă cu ochii umflaţi, avem pielea iritată sau suferim de vreo alergie bruscă şi nu ştim cu exactitate care este motivul. Experţii susţin că şi anumite lucruri care există în locul în care trăieşti, casă ta, pot fi nocive pentru sănătate.

De exemplu, mobilă poate fi toxică, mai ales că încheieturile scaunelor şi ale mesei pot fi tratate cu adezivi toxici, precum formaldehidele. Potrivit specialiştilor, vaporii de aer eliberaţi ne vor afecta ochii, pielea şi vor avea efecte nocive asupra persoanelor alergice la astm.

Trebuie să ţii cont de faptul că ar fi bine să foloseşti în spray cu care să aplici un strat peste locul afectat, iar în acest fel se vor izola vaporii de formaldehidă. În multe case încă mai există becuri cu mercur de tip economic. În cazul în care unul dintre aceste becuri se va sparge, te poţi contamina cu vapori de mercur, spun medicii.

Atenţie cum strângi resturile becurilor economice cu mercur!

Aşa că, este recomandat să aeriseşte bine casă, să închizi sistemul de încălzire, dacă ai parte de becuri cu mercur care s-au spart. Nu strânge resturile cu făraşul, deoarece în acest fel vei împrăştia mercurul în fibrele textile din covor. Potrivit opiniei specialiştilor, metodă recomandată de a strânge cioburile becului cu mercur este cea prin aplicarea unei benzi adezive.

Poţi strânge resturile cu această bandă şi apoi le poţi aruncă într-un vas de sticlă, care va ajunge în coşul de gunoi, în aşa fel încât să te asiguri că eşti în afară pericolului.

Şi odorizantele de camera sunt nocive

Aceste produse nu au nici pe departe efectul scontat, nu împrospătează aerul din camera, ci o îmbâcsesc de vapori periculoşi.

Aceştia pun în pericol persoanele care au probleme cu pielea şi cu ochii. În urmă unor studii, în multe dintre aceste odorizante au fost descoperiţi ftalati, substanţe care blochează activitatea hormonala, ceea ce poate conduce la probleme de infertilitate. Că şi remediere a acestei probleme, este bine să înlocuieşti spray-ul cu lumânări parfumate, însă trebuie să ştii cu certitudine că acestea nu conţin substanţe toxice.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: