Avertisment asupra unei tentative de phishing cu adrese de email îndoielnice

noua-sigla-anafDirecția Generală Antifraudă Fiscală  avertizează asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidențiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii „antifraudă” și „ANAF” și recomandă ignorarea solicitărilor de la adrese de email cu origine îndoielnică.

 „Direcţia Generală Antifraudă Fiscală avertizează asupra unei tentative frauduloase de colectare a unor date confidenţiale (phishing) şi recomandă tuturor reprezentanţilor operatorilor economici să ignore orice solicitare de date confidenţiale primită de la adrese de email cu origine îndoielnică, precum cele anexate. Precizăm că inspectorii antifraudă pot accesa aceste informaţii din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial în cadrul controalelor antifraudă inopinat”, potrivit instituției.

     DGAF prezintă o astfel de tentativă de phishing având ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net. Mesajul cerea ca răspunsul să fie transmis către o altă adresă de email, anaf.antifrauda@yandex.com, în termen de 24 de ore și să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societății, extras de cont bancar și cărțile de identitate ale asociaților.

„Prin acest mesaj, ANAF va anunță că au început verificările societăților din domeniul online. Verificarea constă în trimiterea documentației societății la adresa de email specificată mai jos. Documentele trebuie trimise în 24 de ore la adresa: anaf.antifrauda@yandex.com În caz contrar se va aplica art.4 din Lege nr 241/2005”, se arată în mesajul de tip phishing.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: