AVEȚI CUPTORUL ARAGAZULUI MURDAR ÎN INTERIOR? IATĂ CUM ÎL PUTEȚI CURĂȚA IEFTIN ȘI FĂRĂ CHIMICALE

   Orice femeie ce folosește des, la gătit, cuptorul aragazului, știe că la un moment dat trebuie să-l curețe. Dar pentru a evita folosirea produselor chimice, iată că o soluție, realizată din produse pe care le aveți la îndemână în casă, vă poate scuti de efort. Aveți nevoie de: o sticlă de tip spray, apa, oțet alb și bicarbonat de sodiu. Indicații pentru curățarea cuptorului:

  1. Deschideți cuptorul și scoateți totul din interiorul său.
  2. Într-un bol, amestecați 150 de grame de bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă până când obțineți o pastă omogenă.
  3. Puneți-vă mănușile și întindeți pasta din bicarbonat și apă pe pereții și pe ușa cuptorului. Evitați zonele prin care iese flacăra atunci când este pornit cuptorul. Cu ajutorul mănușilor veți putea întinde pasta și în cele mai murdare colțuri. Acoperiți suprafețele foarte bine cu pastă din plin. Să nu vă speriați dacă bicarbonatul va căpăta o culoare maronie.
  4. Închideți ușa și lăsați pasta să acționeze cel puțin 12 ore.
  5. După această perioadă, deschideți cuptorul și curățați cuptorul de pastă cu o lavetă umedă. Dacă nu reușiți să curățați pasta doar cu ajutorul lavetei, folosiți și o spatulă din silicon ori plastic. Dacă au rămas urme de bicarbonate, puneți oțet alb într-o sticlă de tip spray și pulverizați pe zonele respective. Astfel, bicarbonatul se va transforma în spumă.
  6. Clătiți cu ajutorul lavetei umede și ștergeți cu un prosop uscat.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: