Avocatul Poporului, gratuit pentru buzoieni

avocatul-poporuluiÎn trimestrul II la Biroul teritorial Ploiești al instituției  Avocatul Poporului au fost primiți în audiență peste 400 de cetățeni, au fost depuse 98 de petiții și au fost primite 179 apeluri telefonice. Potrivit legii, în competența Biroului teritorial Ploiești sunt cuprinse judeţele Prahova, Buzău şi Dîmboviţa, iar activitatea se desfăşoară de regulă la sediul biroului.  Experţii Biroului Teritorial Ploieşti s-au deplasat lunar și în judeţele Buzău şi Dîmboviţa pentru acordarea de audienţe şi pentru a primi petiţii. În ceea ce priveşte judeţul Buzău, Avocatul Poporului a organizat nu mai puţin de 64 de audienţe soluţionînd 18 dosare depuse de petenţi.

De asemenea, în trimestrul II al acestui an, experții Biroului teritorial Ploiești au efectuat 6 anchete proprii în penitenciarele și centrele de reținere și arestare preventivă aflate în raza sa de competență. Anchetele au fost dispuse de Avocatul Poporului și au vizat verificarea condițiilor de detenție în raport cu respectarea drepturilor omului, dar au fost efectuate anchete și ca urmare a petițiilor primite din partea unor persoane private de libertate. Aspectele cele mai reclamate prin petiții și în cadrul audiențelor acordate au vizat posibile încălcări ale dreptului de proprietate privată, ale dreptului de petiționare, nerespectarea dreptului la informare, aspecte referitoare la nivelul de trai (dreptul la pensie, recalculări de pensii, nesoluționarea contestațiilor, refuzul de valorificare a unor documente depuse la dosarul de pensie, problema locuințelor sociale pentru familiile aflate în situații speciale), dreptul la sănătate sau nerespectarea unor drepturi acordate de legislația specială persoanelor cu handicap . Deplasările lunare în judeţele Buzău şi Dâmboviţa vor continua, experții Biroului teritorial Ploiești venind în întîmpinarea persoanelor din aceste judeţe şi facilitând astfel accesul acestora la sprijinul oferit de instituţia Avocatul Poporului.

Pentru cei interesați, Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatul Poporului are sediul în municipiul Ploieşti, B-dul Republicii nr. 2-4, intrarea H, camera 155; tel./fax – 0244.593.227, program de audienţe: luni-joi – orele 09,00-16,00, vineri – orele 09,00-14,00, iar petiţiile pot fi trimise și prin poştă, prin e-mail la adresa avpprahova@avp.ro sau prin fax.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: