Biblioteca Județeană te provoacă să îi arăți bunicii tale cât de mult o iubești

de Stiri Buzau Media

După manifestări dedicate îndrăgostiților și celor mici, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” organizează un eveniment care se adresează bunicilor. Inițiativa aparține secției „Biblioteca Franceză” din cadrul Bibliotecii Județene „V.Voiculescu”, care îi îndeamnă pe buzoieni să sărbătorească Ziua Bunicilor.

[bs-quote quote=”De peste 30 de ani în Franța, în prima duminică din luna martie este sărbătorită Ziua Bunicilor / La fête des Grands Mères. De aceea, în săptămâna 1-7 martie îi invităm pe toți prietenii noștri să transmită un gând bun propiilor bunici, postând pe pagina noastră de Facebook, în cadrul evenimentului creat pentru această ocazie, o felicitare, o simplă postare sau un scurt film – declară Raluca Andrei, bibliotecar secția Biblioteca Franceză.” style=”default” align=”center”][/bs-quote]

Ce bucurie mai mare poate fi pentru o bunică decât să-și audă nepotul sau nepoata făcându-i declarații zi de zi? Un amestec de sentimente, mândrie și dragoste! Haideți să ne imaginăm cât de fericită va fi fiecare bunică atunci când declarația nepoților este publică!

Sugerați-i copilului dumneavoastră să realizeze o felicitare sau fiți complicele lui în realizarea unui scurt film și postați-l pe pagina noastră de Facebook în cadrul evenimentului creat sub denumirea de „La fête des Grands Mères”. Dacă bunica are cont de Facebook, nu uitați să o etichetați, iar dacă nu are, aveți grijă să afle că i-ați făcut o urare online.

Cum a devenit Ziua Bunicilor o sărbătoare națională

Ziua Bunicilor a fost creată în anul 1987, în scop comercial, de marca de cafea „Cafe Grand Mere”, compania care deține această marcă de cafea înființând, în 2002, asociația „La fête des Grands Mères”, iar în 2010 asociația a lansat programul „Îmi iubesc bunica” (J`aime Mamie!).

„La fête des Grands Mères” este sărbătorită în Franța, în prima duminică a lunii martie. Este cea mai potrivita ocazie pentru copii să-și exprime afectivitatea față de „Mamimetta” lor, să aleagă cu grijă cadouri potrivite, micuții confecționându-le ei înșiși. Ziua aceasta este una specială și pentru bunici, care se lasă copleșite de amintiri în relația cu nepoțeii lor, jucându-se, glumind sau pregătindu-le prăjituri delicioase.

Sărbătoarea în sine permite tuturor să-și arate afecțiunea față de bunici, tocmai din acest motiv această sărbătoare beneficiază în Franța de o zi liberă.