BICARBONATUL DE SODIU, AJUTORUL NESPERAT PENTRU SĂNĂTATEA ANIMALELOR CASEI ŞI NU NUMAI

     Cei care dețin un câine sau o pisică în casă ştiu foarte bine cât de greu poate fi, uneori, să li se ofere toate îngrijirile de care au nevoie. Întotdeauna există soluții simple pentru a face un animal fericit și sănătos. După cum menționează topremediinaturiste.ro, bicarbonatul de sodiu ,,este un ajutor nesperat pentru sănătatea -şi nu numai- animalelor casei. De la curăţarea blănii, eliminarea puricilor, până la eliminarea mirosurilor neplăcute – toate sunt posibile cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Atenţie! Bicarbonatul nu trebuie confundat cu praful de copt, care are mai mulţi agenţi acizi şi de uscare (în timp ce bicarbonatul este mai pur).

Alungă puricii

Cu câteva ore înainte de a-i face baie, pudraţi blana câinelui cu bicarbonat de sodiu. Acest tratament simplu omoară puricii şi scoate mirosul rău din blana animalului. Clătiţi foarte bine, pentru ca pielea câinelui să nu se irite.

Curăță blana

Înainte de a-l peria, pudraţi-vă câinele cu bicarbonat de sodiu. Astfel, părul va fi mai curat şi mai strălucitor, dispar mirosurile neplăcute, la fel ca şi puricii (cărora nu le place alcalinitatea).

Vindecă înţepăturile de insecte

Dacă animalul este înţepat de o insectă, înlăturaţi acul (dacă este cazul) şi aplicaţi pe zona afectată o pastă groasă din bicarbonat de sodiu şi apă. Lăsaţi să se usuce şi să calmeze pielea, apoi clătiţi.

Absoarbe mirosul din cutia cu nisip

Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosul din cutia cu nisip a pisicii. Pentru aceasta, presăraţi pe fundul cutiei, sub aşternut, câteva linguri de pulbere de bicarbonat.

Educă pisoii

Dacă aveţi pisoi în casă, apelaţi la următorul truc pentru a-i învăţa să meargă la cutia lor cu nisip: de câte ori fac în altă parte, presăraţi pe udătură praf de bicarbonat – elimină mirosul şi îl descurajează pe pisoi să repete aceeaşi greşeală.

Elimină mirosurile urâte din cuşti

Ţineţi animale în cuşcă – iepure sau un purceluş de India? Puteţi atenua mirosurile neplăcute dacă puneţi, din două în două zile, bicarbonat de sodiu sub aşternut. Chiar dacă animalul va linge puţin bicarbonat, rău nu îi face. Aveţi grijă doar ca vasul cu apă să fie tot timpul plin.

Curăță coliviile păsărilor

După curăţenia obişnuită a coliviilor, presăraţi pe fundul coliviei bicarbonat de sodiu, apoi puneţi deasupra o hârtie. Dispar mirosurile urâte, dar şi microbii”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: