fbpx

Carnea de porc autohtonă, o raritate pe mesele buzoienilor, de sărbători

În acest an, de sărbători, mulți buzoieni vor cumpăra cea mai mare parte a cărnii de porc, de peste mări și țări.

Aceasta pentru că județul s-a luptat în vară cu episoade agresive de pestă porcină, care au dus la sa­crificarea a mii de animale. Numeroasele focare depistate la fermele din Buzău i-au determinat pe re­prezentanții Direcției Sanitar Veterinare să ia măsuri. Cele mai mare pagube s-au înregistrat la o fermă din Glodeanu Siliștea unde au fost sacrificați 8.300 de porci. De asemenea, alți 1.144 de porci de la o fermă din localitatea Stâlpu și 2.563 din localitatea Cilibia au avut aceeași soartă.

La nivel național, în prezent, sunt active sute de focare de pestă porcină africană, care au dus la pierderea a peste 300.000 de capete de porcine. Din această cauză, este foarte probabil ca, în preajma sărbătorilor de iarnă, să crească importurile de carne de porc din Spania, Ungaria sau Germania.

 

Intră in comunitatea BuzăuMedia! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

BuzăuMedia utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Apăsând "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie. DA, ACCEPT Mai mult