Colegiul Național „B. P. HASDEU”, printre primele zece licee din țară unde concurența la admitere este acerbă

8526Elevii de clasa a opta susţin Evaluarea Naţională şi îşi fac planuri pentru anii de liceu. În acest articol găsiţi Colegiile Naţionale unde concurenţa este cea mai mare, dar şi unde se învaţă cel mai bine în România. Colegiul Național „B. P. HASDEU” BUZĂU se află din nou printre primele zece licee din țară.

Colegiul Naţional ”Sfântul Sava”, din Bucureşti, a admis, anul trecut, în clasa de Matematică-Informatică, în profil bilingv, doar elevi cu media de peste 9,82. Instituţia de învăţământ se află pe primul loc în ierarhia realizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în baza mediilor obţinute la admitere, dar şi la cel de Bacalaureat, de anul trecut.

Un alt colegiu bucureştean de elită este ”Gheorghe Lazăr”. Această instituţie de învăţământ, care dispune de profesori excelenţi la catedrele umaniste, a avut o medie minimă de admitere în 2015, la toate clasele sale, de 9,45. Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul”, din Bucureşti, este pe locul 10 în topul mediilor de admitere şi a rezultatelor obţinute de elevii săi la Bac 2015, cu 9,12.

Pe primul loc în topul naţional al mediilor generale necesare la admitere este Colegiul „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Aici, în 2015, ultima medie de admitere la specializarea Matematică-Informatică a fost 9,90. Nici la Ştiinţele Naturii nu s-a intrat uşor, trăgându-se linie sub media de 9,88. În topul Ministerului Educaţiei, liceul ocupă, însă, abia poziţia a treia.

În Moldova, lider este Colegiul ”Naţional” Iaşi, unde s-a intrat, în 2015, cu cel puţin 9,34. Gălăţenii au şi ei o şcoală între primele zece licee din ţară: Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” (9,17). Nici Colegiul Naţional ”Costache Negruzzi”, din Iaşi, nu este la îndemână oricărui absolvent de Evaluare Naţională, media minimă fiind de 9,13.

La Cluj-Napoca, cel mai căutat liceu este Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” (media minimă în 2015 a fost de 9,26), în timp ce la Buzău este bătaie mare pe un loc la Colegiul ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” (9,16), în timp ce elită elevilor din Constanţa se strânge la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”.

TOP 10 LICEE DIN ROMÂNIA:

  1. COLEGIUL NAŢIONAL „SFÂNTUL SAVA” BUCUREŞTI – 9.35
  2. COLEGIUL „NAŢIONAL” IAŞI – 9.34
  3. COLEGIUL NAŢIONAL „FRAŢII BUZEŞTI” CRAIOVA – 9.32
  4. COLEGIUL NAŢIONAL „EMIL RACOVIŢă” CLUJ-NAPOCA – 9.26
  5. COLEGIUL NAŢIONAL „ANDREI ŞAGUNA” BRAŞOV – 9.17
  6. COLEGIUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” GALAŢI – 9.17
  7. COLEGIUL NAŢIONAL „B. P. HASDEU” BUZĂU – 9.16
  8. COLEGIUL „COSTACHE NEGRUZZI” IAŞI – 9.13
  9. COLEGIUL NAŢIONAL „MIRCEA CEL BĂTRÂN” CONSTANŢA – 9.12
  10. COLEGIUL NAŢIONAL „GHEORGHE LAZĂR” BUCUREŞTI – 9.12                                       Sursa greatnews.ro
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: