COMUNA PADINA, UN LOC UNDE SIGURANȚA ESTE LA EA ACASĂ, IAR SPORTUL LA LOC DE CINSTE

      Locuitorii comunei Padina pot spune că trăiesc într-una dintre cele mai sigure zone din județul Buzău. Primăria a achizitionat camere de supraveghere de ultimă generaţie ce au fost amplasate pe străzi şi în alte spaţii publice, tocmai pentru a le conferi siguranță oamenilor. Totodată, noile achiziții se vor dovedi a fi de un real ajutor polițiștilor în asigurarea liniștii și ordinii publice. Principalele aplicații ale sistemului de supraveghere sunt monitorizarea celor mai importante căi de acces din comună, monitorizarea punctelor vulnerabile din zonă și traficului rutier, supravegherea ordinii și liniștii publice și descurajarea actelor infracționale. Pentru achiziționarea acestor camere video, amplasate în cele mai importante zone din comună, Primăria Padina a cheltuit, din propriul buget, 50.000 de lei. ,,Sistemul de supraveghere video însumând un număr de 33 de camere instalate în toată localitatea vine în sprijinul cetățenilor și în sprijinul organielor de poliție cărora deja le este de ajutor în meseria dumnealor” a menționat Ionel Chiriță, primarul comunei Padina.

Pentru asigurarea unei stări optime de sănătate a copiilor și a tinerilor din comuna Padina prin activități sportive, pe suprafața ce aparține unității de învățământ din zonă s-a construit primul teren de sport. Vorbim despre Școala nr. 2 din Padina care va avea în viitorul apropiat și o sală de sport. Totodată, Primăria mai intenționează să realizeze și al doilea teren de sport, la Școala nr. 1 din comună. ,,Facem recepția unui teren de sport la Școala nr. 2, urmând ca în viitorul apropiat să depunem un proiect pentru același gen de teren de sport pentru Școala nr. 1 din Padina, acolo unde există deja o sală de sport. În acest sens, vom demara investița și pentru Școala nr. 2, astfel încât în anul 2018 să apară și în incinta acestei unități o sală de sport școlară pentru elevii din zonă” a mai adăugat Ionel Chiriță.

Suma totală pentru realizarea celor două terenuri de sport se ridică la peste 100.000 de euro. ,,Terenul de sport finalizat acum are o valoare de aproximativ 60.000 de euro, iar proiectul finalizat pentru Școala nr. 1, proiect ce va fi depus la GAL, valorează 50.000 de euro urmând ca diferența să o suportăm din bugetul local” a declarat primarul comunei Padina. Așadar, imediat ce se va finaliza și cel de-al doilea proiect, atunci comuna Padina se va număra printre puținele din județ care se vor putea lăuda cu două terenuri de sport amenajate pentru elevi și tineri.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: