CUM SE PREPARĂ CORECT CĂTINA CU MIERE, PENTRU EFECT MAXIM

 

Sursa foto: AmPress.ro

Cătina este pe bună dreptate un remediu universal. Aceasta conține de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, și de 2 ori mai multă decât fructele de Rosa canina. ,,Conține, de asemenea, vitamine și oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloza, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu. Mulțumită proprietăților sale antioxidante, cătina se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (vindecă virozele respiratorii și gripa), sănătatea ochilor, prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge și reducerea inflamațiilor.

Pe timpul iernii, fructele se păstrează foarte bine în miere de albine. Adaugă o parte de miere la trei părți de fructe de cătină. După spălarea și zdrobirea fructelor de cătină, adaugă-le într-un borcan până ce se umple pe jumătate. Toarnă miere peste ele până la umplerea completă a borcanului. Închide borcanul etans, apoi păstrează-l la frigider. După o săptămână, începe să iei din acest amestec cu aromă deosebit de plăcută câte o linguriță sau două în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de cel puțin o lună, asta pentru a-ți crește imunitatea și pentru a avea o sănătate de fier” menționează AmPress.ro.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: