De ce nu este bună tetraciclina pentru cei mici?

de Stiri Buzau Media

tetraciclina_atb_250mg_20_capsuleMedicamente precum tetraciclina pot avea o influenţă nefastă asupra danturii celui care le foloseşte. Experţii susţin că tetraciclinele, administrate în clipa când se schimbă dinții de lapte, pot cauza această problemă estetică. Potrivit statisticilor, peste 4 din 10 dintre adulţii nefumători au parte de o problema estetică: culoarea gălbuie a danturii.

Tetraciclina reprezintă un antibiotic folosit în tratamentul a numeroase boli.

Printre inconvenientele administrării acestui antibiotic se află faptul că determina apariţia unei coloraţii a dinţilor, dacă este folosit la copiii aflaţi în perioada de creştere. În acest fel, dantura are o nuanţă gălbuie gri sau chiar maro închis.

Antibioticul respectiv se leagă chimic de anumite componente din structura dentară şi ducând la apariţia acestor pete portocalii pe dinţi.

După naştere este interzisă administrarea tetraciclinei pentru cel mic până la vârstă de 6-7 ani.

Medicii susţin că este contraindicat tratamentul cu tetraciclină în timpul sarcinii, deoarece această poate afecta dantură bebeluşului în formare la momentul respectiv. Imediat după naştere este interzisă administrarea tetraciclinei pentru cel mic până la vârstă de 6-7 ani, mai ales că funcţie de momentul administrării antibioticului vor fi afectate anumite grupe de dinţi ale copilului.

Sursa citată scrie că tratamentul cu tetraciclină în timpul sarcinii duce la colorarea incisivilor şi caninilor de lapte şi chiar la afectarea uşoară a incisivilor şi caninilor permanenţi.

Medicii spun că tetraciclina administrată între 5 luni şi 6-7 ani duce la afectarea dinţilor permanenţi, aşa că trebuie să fie evitată.

Sursă: www.copii.corpul-uman.com

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns