Deputatul PSD, Andreea Cosma acuză, Poliția Română trimite echipe de control la IPJ Buzău

În urma afirmațiilor lansate de deputatul PSD, Andreea Cosma  cu privire la modalitatea de efectuare a anumitor testări cu aparatul poligraf, de către un specialist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Poliția Română a dispus constituirea unei echipe de control . Potrivit unui comunicat emis de IGPR, aceaste echipă va verifica aspectelor în cauză, semnalate la nivelul I.P.J. Buzău. Activitatea se efectuează sub coordonarea specialiştilor Direcţiei Control Intern şi a Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Din datele existente la acest moment, la nivelul I.P.J. Buzău, în perioada 2014 – 2017, au fost efectuate 91 de testări cu aparatul poligraf, rezultatul niciuneia dintre aceste testări nefiind contestat. În funcţie de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri, în conformitate cu prevederile legale, pe care le vom aduce la cunoștința opiniei publice. La rândul său, inspectorul șef al IPJ Buzău, comisar sef de poliție, Laurențiu Pantazi a declarat că, încă de duminică seară, a dispus verificări în cazul  aparatului poligraf al instituției.

[bs-quote quote=”Încă de duminică seară am dispus constituirea unui colectiv condus de adjunctul meu care va avea ca obiect stabilirea şi clarificarea tuturor aspectelor semnalate. Mai mult, am solicitat IGPR specialişti din cadrul Institutului Criminalistic care să vină să completeze activităţile pe care le vom desfăşura noi pentru a clarifica pe deplin cele afirmate în aceste emisiuni. Tot atunci se va stabili si vechimea aparatelor despre care s-a făcut vorbire. (…) Din punctul de vedere al psihologului care operează acest aparat este un ofițer calificat care și-a făcut treaba în mod constant și nici în situațiile menționate nici în alte situații nu am avut contestații la activitatea sa.” style=”default” align=”center” author_name=” comisar sef de poliție, Laurențiu Pantazi ” author_job=” inspector șef al IPJ Buzău” author_avatar=”http://www.buzaumedia.ro/wp/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: