Deţinuţii care au stat în condiţii necorespunzătoare ar putea primi 5 lei/zi!

Un proiect de lege aflat în discuție la Ministerul Justiției prevede ca deținuții ce au stat în condiții necorespunzătoare în penitenciar și care nu au beneficiat de legea recursului compensatoriu, intrată în vigoare în octombrie 2017 ar putea primi o compensație financiară de 5 lei pentru fiecare zi câștig neacordată.

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor spune că a făcut un calcul care arată că ar putea beneficia de aceste compensații financiare aproximativ 90.000 de foști deținuți, iar impactul bugetar ar depăși 70 de milioane de lei. Persoanele care execută sau au executat în condiții necorespunzătoare pedepse sau măsuri privative de libertate și care nu au beneficiat de prevederile art. 551 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate pot beneficia de compensații financiare acordate ca măsură compensatorie, prevede proiectul.

Poate beneficia de compensație „orice persoană interesată care consideră că execută sau a executat o pedeapsă sau măsură privativă de libertate, în condiții necorespunzătoare în sensul definit de art. 55^1 alin.(3) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, pe o durată mai mare de 2 zile”.

Sursa: lexcafe.ro
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: