Două specialităţi din carne, din județul Buzău au fost incluse în lista de produse tradiţionale româneşti

Sursa foto:graiul.ro

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a acordat săptămâna trecută șapte atestate pentru produse tradiționale din județele Galați, Caraș-Severin și Buzău. În județul nostru a fost acordat atestat de produs tradițional pentru ,,Salamul Casa Râmniceană” și pentru ,,Cârnații crud-uscați Casa Râminceană”. Salamul este un preparat culinar din carne de porc și vită cu o metodă de prelucrare autentică şi invariabilă, iar toate operaţiunile de prelucrare sunt executate manual.   Combinația celor două tipuri de carne, ingredientele atent folosite urmate în final de  procedeul de afumare evidențiază valoarea tradiţională a produsului finit. ,,Cârnații crud-uscați Casa Râminceană” sunt preparați din carne de oaie și porc preluată  de la crescători din zonă, cît și de la fermele proprii, iar procedeul de afumare accentuează valoarea tradiţională a produsului finit. Pentru a diversifica producția, dar și pentru a oferi consumatorilor siguranța calității, Ministerul Agriculturii înseamnă producătorii să-și înregistreze produsele tradiționale. Astfel, aceste produse tradiționale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni.

 

BuzăuMedia utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Apăsând "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie. DA, ACCEPTMai mult