Facebook șterge mesajele false promovate de grupurile de extremă dreapta care susțin că boala COVID-19 e provocată de tehnologia 5G

Facebook a intensificat eforturile pentru a opri promovarea teoriilor conspirației care leagă boala  de tehnologia 5G , după ce cercetările au evidențiat un „cocktail toxic” al grupurilor de extremă dreapta care incită la atacul infrastructurii de telecomunicații, au declarat reprezentanții rețelei sociale, pentru The Guardian.

Grupurile din Marea Britanie care promovează pe Facebook conspirații, de multe ori cu mesaje antisemite, au crescut într-un ritm alarmant. Multe mesaje leagă apariția virusului de dezvoltarea tehnologiei 5G, ceea ce a dus inclusiv la incidente în care antenele de telefonie mobilă au fost incendiate, sau lucrători ai companiilor de cablu și telefonie au fost agresați pe stradă.

Cel mai mare grup din Marea Britanie, „Stop 5G UK”, a adăugat aproape 3.000 de membri în doar 24 de ore, în perioada 6-7 aprilie, în timp ce un alt grup, „Acțiunea directă împotriva 5G” , a strâns peste 1.400 de membri în prima sa săptămână, după ce a fost creat pe 31 martie.

Cei care monitorizează această activitate au avertizat că un număr din ce în ce mai mare de utilizatori Facebook accesează acum postări care nu numai că îi încurajează să ia măsuri ilegale împotriva infrastructurii 5G, dar conțin și alte dezinformări potențial dăunătoare.

O analiză a cercetătorilor „Hope Not Hate” a postărilor recente puse pe mai multe grupuri de Facebook anti-5G din Marea Britanie a găsit dovezi ale unui „cocktail toxic” de influență din partea activiștilor de extremă dreaptă în care conspirațiile antisemite și anti-guvernamentale sunt combinate cu apeluri la acțiuni ilegale.

Facebook a declarat pentru The Guardian că a înlăturat grupul „Stop 5G” din Marea Britanie în urma încălcărilor politicilor sale, precum și un alt grup numit „Distrugem 5G, salvăm copiii”. De asemenea, a eliminat o serie de alte postări semnalate de „Hope not Hate”.

Reprezentanții rețelei sociale susțin că au început să înlăture postări false care susțin că tehnologia 5G cauzează .

„Atacurile care încurajează distrugerea infrastructurii 5G încalcă în mod clar politicile noastre și am eliminat o serie de pagini, grupuri și postări”, precizează compania.

Sursa: Digi24.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: