GALERIE FOTO: Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Ștefan Radu Oprea, prezent la deschiderea oficială a Târgului Drăgaica

Târgul Drăgaica s-a deschis oficial astăzi, în prezența ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (IMM-uri), Ștefan – Radu Oprea. Înainte însă de debutul acestui eveniment, demnitarul a făcut un tur de forță al târgului fiind însoțit de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. Ministrul a vizitat căsuțele unde meșterii populari și-au expus spre vânzare produsele lucrate de mâinile lor dibace, a vorbit cu comercianții care își aranjau marfa pe tarabe pentru a-i întâmpina pe clienți. Între timp, producătorii munceau de zor pentru a prepara meniuri cât mai variate pe gustul fiecărui client. Tiribombe pentru toate vârstele, marfă pentru toate buzunarele, bunătăți pentru toate gusturile și artiști extraordinari din toate genurile. Acestea sunt atracțiile cu care Târgul Drăgaica se va prezenta în fiecare zi, timp de 17 zile, pentru cei doresc să-l viziteze. Deschiderea oficială a ediției din acest an a început la ora 17:00 și a fost făcută de primarul Constantin Toma. Alături de el, pe scenă a urcat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (IMM-uri), Ștefan Radu Oprea. Edilul șef, în cadrul alocuțiunii sale a făcut și un anunt important care îi vizează mai ales pe comercianți:

 

La rândul său, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (IMM-uri), Ștefan Radu Oprea a menționat că prezența sa la Târgul Drăgaica este un mod de a demonstra că încurajează tradiția, meșteșugarii și  artizanii. Totodată, demnitarul a mărturisit și de ce nu este străin de Buzău.

Târgul reprezintă un bun prilej de a face cunoscute mărcile tradiţionale ale zonei, cum ar fi cârnaţii de Pleşcoi, covrigii de Buzău, Tămâioasa de Pietroasele, ţuica de Pătârlagele. Organizatorii speră ca cea de-a 241-a ediție să adune și mai mulți buzoieni, mai ales că pentru acest an vor cânta peste 240 de artiști recunoscuți atât în țară, cât și în străinătate. Vedeta din seara marii deschideri a Târgului este Anda Adam, însă pe parcursul celorlalte zile vor mai urca pe scenă Cargo, Compact, Zdob și Zdub, Pacifica & Toni Șeicărescu, Gabriel Cotabiță, Monica Anghel, Nightlosers, Damian & Brothers, Benone Sinulescu sau Aurel Tămaș.  Târgul Drăgaica se va încheia pe data de 24 iunie, iar în fiecare seară, de la ora 18,00 vor avea loc concerte susținute de nume mari ale scenei românești.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: