GOGOŞI DE POST GUSTOASE ŞI PUFOASE

Sursa foto: retetepractice.ro

Deși ne aflăm în perioada de post, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de bucate dulci. Gogoșile de post sunt moi, pufoase, ieftine şi uşor de făcut se prepară uşor.

INGREDIENTE:

  • 500 g făină
  • 200-250 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 7 g drojdie uscată
  • 3 linguri cu zahăr tos
  • esență de vanilie
  • coajă de lămâie
  • zahăr pudră vanilat
  • sare

MOD DE PREPARARE

Într-un castron se amestecă toate ingredientele uscate: făină, sarea, zahărul și drojdia uscată. Turnăm treptat apa călduță, încorporăm și esența și frământăm până obținem un aluat omogen, ușor lipicios. Punem și uleiul și frământăm până aluatul nu se mai lipește de mâini. Acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit până aluatul își dublează volumul. După ce aluatul a dospit suficient, îl scoatem pe masa unsă cu puțin ulei, îl frământăm să scoatem aerul, apoi îl întindem într-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupăm formele dorite și mai lăsăm puțin pe masă, să crească. Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părți. Se scot pe un prosop absorbant, apoi cât încă sunt fierbinți se tăvălesc prin zahăr pudră.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: