Guvernul întârzie să aloce autorităților buzoiene banii necesari pentru reabilitarea în regim de urgență a pasajelor rutiere Marghiloman și Metalurgica

Pe 21 iunie, o bucată de 8-10 metri din Podul din zona Bariera Barăilei, care supratraversează o şosea din municipiul Buzău s-a prăbuşit. Porțiunea de drum ce era destinată circulației pietonale s-a desprins și s-a prăbușit pe șosea, pe breteaua care duce spre Brăila. La scurt timp s-a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, în cadrul căruia a fost adoptată o hotărâre privind alocarea de la Guvern a unei sume de aproximativ 7,6 milioane de lei, pentru reabilitarea în regim de urgență a pasajelor rutiere Marghiloman (2,46 milioane de lei) și Metalurgica (5,12 milioane de lei), aflate într-o stare avansată de degradare.

Proiectul necesar a fost făcut și trimis de urgență la Guvern, în speranța că acesta va fi adoptat, iar banii vor fi virați pentru a demara lucrările necesare, în contextul în care bugetul insuficient din acest an al municipalității nu permite derularea unor proiecte mari pe investiţii. Asta se întâmpla spre finele lunii iunie, iar de atunci Executivul nu a mai dat niciun semn. Între timp, ne-a declarat prefectul județului Carmen Ichim, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a demarat unele reparații pentru a consolida pe cât posibil cele două poduri:

Dacă la vremea respectivă, Executivul ar fi aprobat sumele necesare, în baza unui proiect de hotărâre de Guvern, atunci în luna septembrie sau octombrie ar trebuit să fie demarate, în regim de urgență, lucrările de reabilitare la podurile Marghiloman și Metalurgica.  Reabilitarea acestora va implica lucrări ample, mai ales că spre exemplu, la Metalurgica exisită mari probleme privind structura de rezistență.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: