ÎNCĂ O FERMĂ ILEGALĂ DESCOPERITĂ ÎN ZONA STAȚIEI DE EPURARE

     Polițiștii locali alături de reprezentanți ai Serviciului Patrimoniu și Licitații, Serviciului Gospodărie Urbană și Protecția Mediului, Direcției de Finanțe Publice Locale, din cadrul Primăriei Buzău, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Serviciului Ecarisaj de la Urbis Serv  au organizat o acțiune, în zona Stației de Epurare – Pod Vadu Pașii – fosta balastieră. Aici ei au constatat că un buzoian a împrejmuit ilegal cu gard de plasă sudată suprafața de aproximativ 7400 mp, teren aparținând domeniului public al municipiului Buzău. Pe această suprafață, bărbatul a construit mai multe anexe, unde creștea păsări, oi, vaci și câini. 

De asemenea, s-a mai constatat că buzoianul a săpat o groapă în care s-a format un lac, lângă digul de protecție al râului Buzău. 

În urma acestei acțiuni, Poliția Locală a aplicat 4 amenzi, astfel:

  • o sancțiune, conf. Legii 61/1991R – pentru sancționarea faptelor de  încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri;
  • două sancțiuni, conf.  HCL 18/2008 – pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind administrarea şi gospodărirea domeniului public şi privat al municipiului Buzău, pentru depozitarea în alte locuri decât rampa de gunoi ecologică sau în alte  locuri special amenajate şi aprobate în acest scop a gunoiului menajer, pământului nefertil, deşeurilor şi reziduurilor de orice natură și pentru ocuparea fără aprobare legală a domeniului public sau privat al municipiului cu garaje, magazii, adăposturi pentru animale, împrejmuiri si alte construcţii provizorii.
  • o sancțiune, conf. OUG 97/2005 R, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, pentru că titularul actului de identitate avea obligația să solicite serviciului public comunitar de evidență a persoanelor eliberarea unei noi cărți de identitate, pentru schimbarea domiciliului. Valoarea amenzilor se ridică la 1.250 lei.

Polițiștii locali continuă verificările privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, anexelor și împrejmuirilor iar în cazul în care vor constata încălcări ale legii vor acționa în consecință.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: