Încă un caz de gripă a fost confirmat în Buzău

Sursa foto: weewatch.com

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Buzău au primit astăzi, de la  Spitalul Regina Maria din București, un buletin de analiză care confirmă un nou caz de gripă de tip A, în cazul unui copil, de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din oraș. Potrivit conducerii instituției susține că începând de astăzi recoltarea de probe de la copiii care au mai rămas la grădiniță pentru a afla dacă într-adevăr   boala s-a răspândit. ,,În acest moment, avem confirmate 3 cazuri de gripă, două au fost confirmate în cursul săptămânii trecute, un caz a fost confirmat astăzi. Ni s-a transmis buletinul de analiză de la Spitalul Regina Maria. Este vorba despre un test rapid. Noi evaluăm acum situația, împreună cu medicul epidemiolog al Direcției de Sănătate Publică. Colegii sunt în teren, evaluează situația. Acum ei recoltează exudate faringiene la contacți și mai apoi le vom trimite la laborator, la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino”, a declarat Cristina Ungureanu, directorul executiv al DSP Buzău.

Pentru micuții care prezintă stări febrile, somnolență, simptome respiratorii, sau acuză dureri de cap, părinții sunt sfătuiți să îi țină pe copii acasă și să nu îi aducă în colectivitate. În cursul zilei de mâine, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică vor avea o întâlnire cu medicii de familie pentru mediul rural, în urma căreia să se stabilească măsurile de prevenire pe care trebuie să le ia în această situație. ,,Am luat legătura cu toți medicii școlari. Mâine avem ședință de lucru cu medicii de familie pentru rural și vom institui și vom lua măsuri astfel încât să prevenim cumva răspândirea gripei. Nu există personal suficient în școli, mai ales în mediul rural pentru a face acele triaje zilnice. Ne străduim în rural și prin acei asistenți comunitari, acolo unde avem, să se realizeze aceste triaje. În urban nu sunt probleme”, a adăugat Cristina Ungureanu.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău a menționat că săptămâna trecută au fost confirmate 6 cazuri de gripă la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din municipiu. Pe de altă parte, Florina Stoian a adăugat că în afară de cei 6 copii absenți, restul sunt la grădiniță. ,,Faptul că nu a scăzut numărul de copii prezenți la unitate după ziua de joi, asta înseamnă că nu s-au mai îmbolnăvit și alți copii. Sunt aproape 170 de copii înscriși la unitate și de la clasa respectivă lipsesc astăzi doar cei 6, restul nu sunt alți absenți”, a menționat inspectorul general școlar, Florina Stoian. Reprezentantul DSP Buzău spune că deocamdată, nu se poate vorbi încă despre un focar.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: