ÎNTREȚINEREA ȘI CURĂȚAREA MAȘINILOR DE SPĂLAT FĂRĂ PREA MARI COSTURI

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai folosite electrocasnice din fiecare casa. Vă prezentăm în materialul următor câteva trucuri pe care, potrivit gustulvietii.com, o mulțime de gospodine ,,le folosesc pentru a economisi banii.

Indepartează mirosul neplăcut

Pregătește mașina de spalat rufe pentru un program scurt. Pune în cuva mașinii de spălat 2 litri de oțet, iar în compartimentul pentru detergent pune 3 plicuri mari de bicarbonat de sodiu. Pornește masina la un program scurt, fără să pui nicio haină în mașină. Repetă pașii în fiecare lună și mașina ta de spălat rufe va fi ca nouă. În plus, hainele își vor recapătă mirosul plăcut de altădată deoarece atât oțetul, cât și bicarbonatul de sodiu au puterea de a curăța și de a îndepărta orice urmă de miros neplăcut din mașină de spălat.

Curățarea compartimentului în care punem detergent

Ai nevoie de o soluție formată din apă și oțet, cantități egale. Folosește un recipient cu pulverizator și o cârpă curată. Tot ce trebuie să faci este să cureți cu încredere compartimentul în care pui detergent, cât și compartimentul în care pui balsam. Nu îți face griji în legătura cu mirosul de oțet. Acesta o să dispară rapid.

Cum previi apariția mucegaiului?

Acest truc se aplică atât pentru mașinile de spălat rufe, cât și pentru astfel de mașini de spalăt vase. După ce ai folosit mașina de spălat, lasă ușa întredeschisă pentru a permite aerului să circule. Astfel, vei preveni apariția mucegaiului și a mirosurilor neplăcute. Acest truc este simplu, dar atât de important și de util!

Rețeta împotriva ruginei

Dacă observi apariția ruginei, te invităm să folosești această rețetă populară, care va da mereu rezultate. Ai nevoie de o cană de suc de lămâie pe care o pui în cuva mașinii de spălat. Pornește mașina la o temperatură foarte ridicată și vei vedea că sucul de lămâie va curăța petele și va împrospăta mirosul mașinii de spălat”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: